UFC

‘Merab je odradio dvije borbe te večeri‘: Dvalishvilijev trener ispričao ludu priču o ‘borbi‘ koja se dogodila u svlačionici

Merab Dvalishvili, Aljamain Sterling i njihovi treneri

 Instagram (aljamain Sterling)
Merab Dvalishvili zagrijao se odradivši žestok sparing sa svojim ponajboljim prijateljem i timskim kolegom

Sjajan nastup odradio je Merab Dvalishvili proteklog vikenda na UFC 298 eventu. Gruzijac je upisao 10. pobjedu zaredom unutar UFC-ovog kaveza i pritom je porazio još jednog bivšeg prvaka.

Nakon što je upisivao pobjede nad Joseom Aldom i Petrom Yanom, Dvalishvili je u svoj rezime dodao pobjedu nad Henryjem Cejudom, nekadašnjim prvakom dvaju težinskih kategorija (muha i bantam).

Merab ne samo da je porazio Cejuda, nego je uspio nadjačati bivšeg olimpijskog prvaka u hrvanju tamo gdje je Cejudo trebao biti najjači, a to je hrvanje. Pet puta je Merab rušio Cejuda, dok je Henry upisao samo jedno rušenje tijekom 15 minuta borbe. Posebno impresivan bio je trenutak u kojem Merab podiže Cejuda, nosi ga na drugu stranu kaveza, a zatim ga ponižava djelomičnim ‘‘slamom‘‘.

Cejudo je odradio solidnu prvu rundu, ali već nakon prve runde vidjelo se da sve teže diše. Jako teško je pratiti strašan tempo Meraba Dvalishvilija, borca kojem gotovo nitko ne može kondicijski parirati. Merab je nakon pobjede nad Cejudom isticao kako je spreman boriti se čak i 10 rundi, a prema navodima njegovog trenera Rayja Longa, Dvalishvili je odradio jednu ‘‘borbu‘‘ još u svlačionici.

‘‘On se doslovno borio s ‘Aljom‘ (Aljamain Sterling). Odradili su tri brutalne runde. Navukli su male rukavice i ozbiljno su bacali udarce. ‘Aljo‘ se nekad žali na moje boksačke treninge, ali ovo je bilo puno gore od toga. Čovječe, oni su odradili tri runde po pet minuta. Dakle, Merabu je meč protiv Cejuda zapravo bio drugi meč te večeri. To je činjenica i nisam to izmislio. Možete provjeriti s Johnom Woodom, kao i s Aljom.

Bila je to prava borba. Ja sam govorio: ‘Aljo, tvoj cardio izgleda dobro, već sada smo u dobroj formi, iako nastupaš tek za dva mjeseca na UFC 300‘. Bilo je ludo. Nikakvi ‘drilovi‘ nisu se radili, bio je to kompletan kaos u svlačionici‘‘, poručio je Ray Longo prije nekoliko dana.

Potvrda je došla, ali kako od Aljamaina Sterlinga, tako i od Meraba Dvalishvilija. Obojica su potvrdili istinitost Longove priče.

‘‘Sparirao sam s Merabom tri runde, tri teške runde. Dobar dio sparinga proveo sam u poziciji čučnja kako bi reducirao svoju visinu (imitirao je Cejuda kako bi bolje pripremio Meraba). Merab me uništio ‘calf kickovima‘, a jednom me uspio pogoditi i u oko, kao i u stražnji dio glave. Nešto je napravio i čašici mog koljena. Odradio sam borbu. Osjećaj je bio kao da sam odradio meč!‘‘, rekao je Sterling putem svog YouTube kanala.

Aljamaina Sterlinga čeka nastup na UFC 300 eventu, a protivnik će mu biti Calvin Kattar. Nadamo se da ovaj sparing u svlačionici neće kompromitirati njegov nastup, jer sudeći po onom što svi navode, bio je to brutalan sparing. Svoju verziju priče ponudio je Merab gostujući u MMA Houru.

‘‘Da, to je istinita priča. Tako se mi zagrijavamo. Volim se dobro zagrijati, ali Sterling i ja smo najbolji prijatelji i trening partneri. Prebijamo jedan drugog i činimo se boljima. Nakon toga smo spremni za bilo koga.‘‘, objasnio je Merab.

Zagrijavanje je očito poslužilo svrsi, jer Merab je odradio odličan meč i upisao još jednu spektakularnu pobjedu. Napad na titulu prvaka sljedeća je postaja.

Linker
20. travanj 2024 16:10