UFC

Michael Bisping: ‘Blachowicz je Vettoriju pokazao kako pobijediti Adesanyu‘

Michael Bisping
 Instagram
Pred borbu za titulu UFC-ove srednje kategorije, prognozu je dao i bivši prvak

12. lipnja očekuje nas UFC 263 priredba, predvođena borbom za titulu UFC prvaka srednje kategorije između Israela Adesanye i Marvina Vettorija. Revanš borbe iz proljeća 2018. godine, ali i prva borba za Adesanyu nakon poraza od Blachowicza, isto tako prvog u njegovoj karijeri.

Kako se borba bliži, tako su krenule analize, a svakako je vrlo zahvalno za jednu imati bivšeg prvaka. U ovom slučaju to je Michal Bisping. Njega je ugostio The Schmo, kojem je bivši prvak iznio svoj stav prema borbu koju ćemo uskoro gledati.

"Adesanya bi u ovu borbu trebao ući s puno samopouzdanja. Prije svega jer je Vettorija već pobijedio. Obojica su od tada postali bolji, no mislim da je Vettori više napredovao. Osim toga, smatram kako je Vettori od Blachowicza dobio jako dobro upute kako pobijediti", prvi je dojam koji jako dobro otkriva da Bisping vidi hrvanje kao ključ ove borbe. Kako ono ofenzivno Vettorijevo, tako i defenzivno koje će prezentirati prvak.

Ipak, neće cilj biti samo hrvanje nego jedan poseban aspekt na kojem itekako treba raditi. Vettori će morati održati borbu u sredini Octagona, a onda tamo odraditi posao najbolje što može.

"Način za pobijediti Adesanyu je očito srušiti ga na pod, no većina to pokušava uz ogradu. Tamo je lakše obraniti jer se uvijek možeš osloniti leđima na ogradu, a isto možeš iskoristiti i za ustajanje ako završiš na podu. Blachowicz ga je rušio na sredini borilišta, ali za tako što moraš biti malo bolji hrvač. Srušiti u sredini je teže, ali svakako uspješnije i bolje protiv Israela. Nema ogradu i samo će pasti dolje. Također se puno teže ustati kad tamo završi na podu", objasnio je ono što smo već vidjeli na UFC 259 priredbi.

Naravno, borba protiv Blachowicza dobra je škola i za Adesanyu, koji je sad bez sumnje podigao rad na defenzivnom hrvanju. Osim toga, ovo je ponovno srednja kategorija pa Vettori ne bi trebao biti snažan poput Poljaka, koji je u borbu ušao s preko sto kilograma.

"Mislim da je Vettori to vidio i da će u borbu ući s taktikom baziranom na hrvanje, kao što je napravio protiv Kevina Hollanda. No, i dalje tu imamo prvaka te naginjem prema njemu. Prvak je s razlogom i sigurno će doći spreman", zaključio je na kraju Michael.

Linker
16. svibanj 2024 17:09