UFC

Michael Bisping: ‘Ni Volkanovski ni Makhachev ne zaslužuju biti prvi na ‘P4P‘ ljestvici‘

Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Michael Bisping)
Tvrdi da čovjek koji će se idućega tjedna vratiti borbama zaslužuje to prestižno mjesto, a svi znaju o kome se radi

UFC 284 je iza nas, a na njemu je Islam Makhachev došao do prve obrane titule u lakoj kategoriji. Prvak perolake kategorije Alexander Volkanovski je odlučio ispred sebe staviti novi izazov i napasti titulu prvaka u kategoriji iznad, no osvojiti ju ipak nije uspio te je Islam uspio zadržati pojas.

No, borba je to koje se Volkanovski nikako ne može sramiti. Pet rundi čistog rata je ono što su nam dva prvaka pružila, a unatoč porazu, Volkanovski je zadržao prvo mjesto na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. Michael Bisping smatra da ni jedan ni drugi ne zaslužuju to mjesto, nego čovjek koji se idućega tjedna vraća u kavez:

‘‘Tko je prvi ‘pound-for-pound‘? To je velika priča. Nedavno smo imali UFC 284, broj jedan protiv broja dva. Puno rang ljestvica i dalje Volkanovskog drži na prvom mjestu, čak iako je izgubio. Volkanovski je prema Islamu sigurno bolji ‘pound-for-pound‘ borac, ali ja svejedno mislim da Volkanovski nije prvi na svijetu‘‘, rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

‘‘Ta titula pripada čovjeku koji se sljedećega tjedna vraća u kavez, naravno da govorim o Jonu Jonesu. On u akciji nije već neko vrijeme, tri godine nije ušao u kavez. To svi znamo. No, on je taj tip. To je tip koji je čistio polutešku kategoriju godinama, generacijama. Skidao je prvaka za prvakom. Cjepidlačimo, no oni su svi jako dobri. Kako god, kada se osvrnemo na sve što je Jon Jones radio, jednostavno ne možemo osporiti tog lika‘‘, dodao je.

Jon Jones se idućega tjedna vraća, a uzbuđenje sve više raste. Ukoliko iduće subote pobijedi Ganea u svom debiju u teškoj kategoriji i postane prvak, sigurno će on biti prvi na ‘‘P4P‘‘ ljestvici.

Linker
17. svibanj 2024 14:53