UFC

Miesha Tate je samouvjerena: ‘Ponovno ću biti svjetska prvakinja, Nunes je pobjediva‘

Miesha Tate
 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivša UFC-ova prvakinja bantam kategorije vratila se kako bi ponovno došla do pojasa

Nešto manje od pet godina Miesha Tate izbivala je iz UFC-ova kaveza. U studenom 2016. godine izgubila je od Raquel Pennington te je izjavila kako više nema žara u sebi i zatim se umirovila. Poraz protiv ''Rocky'' bio joj je drugi zaredom, a borbu prije izgubila je UFC-ov pojas bantam kategorije nakon što ju je Amanda Nunes nokautirala u prvoj rundi. Vratila se Miesha borbama u srpnju ove godine savladavši Marion Reneau tehničkim nokautom u trećoj rundi, no ''Cupcake'' ne planira stati na tome. Njene ambicije sežu puno dalje.

''Sve će se posložiti i vjerujem svojim srcem i dušom kako ću ponovno biti svjetska prvakinja. Za mene je Amanda Nunes 'GOAT' (najveća ikad), ali ona nije nepobjediva. Amanda je ljudsko biće kao svi mi, pobjediva je i to smo prije i vidjeli. Njena evolucija je za diviti se, no čekajte da vidite koliko sam ja evoluirala. Ja nisam imala svoj dan kada sam se borila protiv nje, nisam bila ni blizu svog najboljeg izdanja.'', rekla je Miesha u razgovoru za GiveMeSport.

image
Amanda Nunes vs Miesha Tate
Rey Del Rio/Getty images/Profimedia

Amanda Nunes uistinu jeste gubila u svojoj karijeri, točnije četiri puta je poražen. Međutim, sjajna Brazilka trenutno je na 12 pobjeda zaredom, a borbu nije izgubila od 2014. godine. Unatoč ta četiri poraza koja je Amanda pretrpila ranije u karijeri, Brazilka uistinu djeluje nepobjedivo. Valentina Shevchenko jedina je borkinja koja se ravnopravno nosila s dominantnom prvakinjom.

Tate je UFC-ov pojas osvojila 2016. godine savladavši Holly Holm gušenjem u petoj rundi, točnije minutu i pol prije kraja borbe. Gubila je Miesha na sve tri sudačke kartice (38-37) prije početka pete runde, no uspjela je završiti tadašnju prvakinju i okruniti svoju karijeru pojasom UFC-ove bantam kategorije. Holly Holm rado bi odradila revanš kako bi pokušala osvetit bolan poraz koji je tada doživjela, a niti Miesha Tate nema ništa protiv.

''Definitivno ću se ponovno boriti protiv Holly, ali u mom savršenom svijetu, ja ću biti prvakinja prije nego se budem borila protiv Holly, a onda će me ona izazvati u borbi za pojas. To je ono što želim.''

Čini se kako je Miesha Tate vratila želju za nastupanjem i borbama, a samopouzdanja joj definitivno ne manjka. Idući nastup trebala bi odraditi 16. listopada, a protivnica će joj biti opasna Brazilka Ketlen Vieira, trenutno sedmorangirana na UFC-ovoj ljestvici izazivačica u bantam kategoriji.

Linker
18. svibanj 2024 13:36