UFC

Miesha Tate ugovorila novi nastup: Bivša prvakinja vraća se u bantam kategoriju

Miesha Tate

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
31-godišnja Tate trenutno je u seriji od dva uzastopna poraza

Bivša UFC-ova prvakinja Miesha Tate (19-9-0) ne proživljava najbolje trenutke svoje karijere kroz proteklih nekoliko godina. Vrhunac je doživjela u trećem mjesecu 2016. godine. Tada je osvojila titulu prvakinje porazivši Holly Holm, ali nakon toga karijera Mieshe Tate ide strmoglavo prema dolje.

Tate je izgubila dvije borbe zaredom u nastavku 2016. godine, a bolje su bile Amanda Nunes i Raquel Pennington. Nakon toga je uslijedila pauza nešto kraća od pet godina, a Miesha se vratila pobjedom protiv Marion Reneau. Najavljivala je Tate novi pohod na titulu, ali Ketlen Vieira i Lauren Murphy brzo su ju prizemljile i dokazale joj da će teško dogurati do samog vrha.

Miesha je posljednji nstup odradila u sedmom mjesecu prošle godine, a upravo tada je izgubila od Lauren Murphy. Nakon toga više nije kročila u kavez, ali karijeru nije završila. Naime, Miesha će novi nastup odraditi na jednom od UFC-ovih evenata u šestom mjesecu, a protivnica će joj biti Brazilka Mayra Bueno Silva (10-2-0).

31-godišnja Silva trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede, a posljednji nastup upisala je u drugom mjesecu ove godine. ‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi porazila je Linu Lansberg. Trenutno je desetorangirana u poretku izazivačica UFC-ove bantam kategorije, a Miesha Tate jedno je mjesto iza nje.

Kao datum ove borbe spominje se 3. lipnja (šesti mjesec), ali još uvijek se čeka službena potvrda. Informacije o ovoj borbi prvotno su došle od strane medija pod nazivom ‘‘Dama de Ferro MMA‘‘, a MMA Fighting dobio je potvrdu tih informacija iz njima pouzdanih izvora. Miesha će se ovom borbom vratiti u bantam kategoriju, nakon što je meč protiv Murphy odradila u muha kategoriji.

Linker
20. svibanj 2024 05:26