UFC

Miočićev event trebao bi pojačati očekivani revanš nokautera iz poluteške

Cutelaba vs Ankalaev
 screenshot
Čini se kako ćemo na popisu borbi za UFC 252 ugledati i jedan zanimljiv okršaj u poluteškoj

UFC 252 mogao bi pojačati revanš Iona Cutelabe (15-5-1 nc) i Magomeda Ankalaeva (14-1). Iako još uvijek ništa nije službeno, MMA Fighting saznaje da bi upravo ovaj dvoboj mogli gledati 15. kolovoza na priredbi koju predvodi meč za teškašku titulu između Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

O revanšu Ankalaeva i 'Hulka' se priča još od veljače kada je njihov susret u Norfolku prekinut nakon svega 38 sekundi borbe.

Sudac je, podsjetimo, te večeri na UFC Fight Night 169 priredbi zaustavio borbu i pobjednikom proglasio 28-godišnjeg ruskog borca. No, radilo se tu o poprilično kontroverznoj završnici s obzirom na to da su se Cutelaba i njegov tim žalili na prerani prekid, a u izjavama nakon meča moldavski je nokauter tvrdio da je zapravo glumio kako je uzdrman s ciljem da uvuče svog suparnika u zamku. Cutelaba se tada žalio i Komisiji, no njegov je zahtjev bio odbijen.

Ipak, UFC je odlučio ovaj dvojac ponovno spojiti na UFC 249 eventu koji se trebao održati 18. travnja, ali je taj događaj odgođen zbog pandemije koronavirusa. Cutelaba je potom dogovorio okršaj s Ovinceom Saint Preuxom, no ni do tog meča nikad nije došlo.

Kako stvari stoje, UFC nije zaboravio na ranije planove pa bi tako ovaj meč ipak mogli gledati ovoga ljeta. Cutelabi će to biti prilika da dokaže kako ono nije bilo njegovo pravo lice, a Ankalaevu da ponovi uspjeh i upiše već petu pobjedu u nizu.

Linker
13. svibanj 2024 20:54