UFC

Može li ‘Korean Zombie‘ ugroziti prvaka?

Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Alexander Volkanovski)
Idući vikend održava se jedna od najiščekivanijih borbi u perolakoj kategoriji

Borba ova dva karizmatična borca je ono što pravi MMA fanovi željno iščekuju. S jedne strane imamo prvaka Volkanovskog koji ima nevjerojatnih 20 pobjeda u nizu, od kojih je čak 9 upisano pod okriljem UFC organizacije. Titulu je obranio 2 puta, pobijedivši pritom u revanšu Maxa Hollowaya podijeljenom odlukom sudaca te nakon njega Briana Ortegu u najboljoj borbi te večeri. Volkanovski je u karijeri također pobjeđivao velika imena kao što su bivši UFC prvak José Aldo, bivši izazivač za titulu Chad Mendes, Darren Elkins i mnogi drugi.

S druge strane imamo uvijek zanimljivog i atraktivnog borca Chan-Sung Jung, popularnog po nadimku "The Korean Zombie". Chan-Sung se također borio protiv najvećih imena UFC-ove borilačke scene, pobjeđivao je bivše prvake kao što su Renato Moicano i Frankie Edgar, ali je isto tako i gubio od sjajnih boraca kao što su Brian Ortega, Yair Rodriguez i Jose Aldo. U posljednje četiri borbe "Zombie" ima tri pobjede i jedan poraz, no bitna stvar za napomenuti je ta da je u posljednjoj borbi pobijedio i to dominantnom izvedbom čime je dokazao da zaslužuje napasti pojas prvaka.

Iako su oba borca izrazito kvalitetna, valja napomenuti da ovo nije meč u kojem su šanse kod obojice izjednačene. Bolji i kompletniji borac definitivno je Volkanovski kojeg kladionice također izrazito favoriziraju u odnosu prema njegovom suparniku. Sjajnu najavu ove borbe možete vidjeti u videu koji se nalazi pri dnu teksta.

"Zombie" se do sada pokazao kao tvrd orah za svakog borca, a čak i u porazima nikada nije bio kompletno izdominiran. Prisjetimo se da je protiv Yaira Rodrigueza imao pobjedu u rukama sve dok u zadnjoj sekundi borbe nije primio fatalni lakat koji ga je na mjestu uspavao.

Linker
19. svibanj 2024 17:39