UFC

Najbolji nokaut godine zasluženo među bonusima, još troje nagrađeno za izvedbu večeri

Bahamondes vs. Roberts
 screenshot
Iako je bilo sjajnih kandidata, UFC on ESPN 29 ostao je bez borbe večeri

Tri borca i jedna borkinja nagrađeni su s 50 tisuća dolara bonusa za najbolju izvedbu jutros održane UFC priredbe. Gledajući da je velik broj boraca sjajno odradio posao, nije bilo lako odabrati one najimpresivnije. Dana White je tako prvobitno odlučio da nikome neće dodijeli bonus za borbu večeri, iako je bilo dobrih kandidata, no nije lako bilo niti one za najbolju izvedbu suziti na samo četiri.

Onaj koji je bio neupitan bio je bonus koji pripada Čileancu Ignaciju Bahamondesu. On je sigurno išao prema pobjedi protiv Roosevelta Robertsa, no imao je silnu želju borbu završiti i to je napravio jednim od najboljih nokauta godine, po mnogima vjerojatno i najboljim. Tek desetak sekundi ostalo je do kraja borbe, kad je Bahamondes pogodio kružni udarac nogom, vrlo sličan onom Edsona Barboze protiv Terryja Etima. Tog mnogi nazivaju najboljim u UFC povijesti, a ovdje je dojam manje impresivan tek u načinu na koji je Roberts pao. Onaj ukočeni pad Etima će teško itko ikad nadmašiti. Bahamondesu je ovo bila druga UFC borba, nakon što je u debiju poražen.

Osim što je možda izborio napad na titulu prvaka muha kategorije, Alexandre Pantoja je ugušivši Brandona Royvala uzeo i svoj treći bonus otkako je postao UFC borac. Svoj prvi bonus uzeo je William Knight, za prekrasan udarac iz kontre kojim je nokautirao Fabija Cheranta, dok je onaj preostali pripao debitantici. Josiane Nunes hrabro je napadala čak 18 centimetara višu Beu Malecki, završivši ju prekrasnim krošeom pred kraj runde.

Linker
18. svibanj 2024 13:36