UFC

Najtestiraniji UFC borac godine: 'Otkrit ću vam kako da transformirate svoje tijelo'

Paulo Costa
 Screenshot
Paulo Costa dugo je već na meti MMA fanova i drugih boraca koji sumnjaju da Brazilac koristi zabranjene supstance, no najtestiraniji borac 2019. još uvijek je potpuno čist.

Od ulaska u UFC 2017. "Borrachinha" je na meti zbog svoje impresivne građe koji neki pripisuju genetici, a drugi kemiji. Mišićavi borci, oni koji su narasli "preko noći", pa još ako uz to imaju i ozljedu bicepsa poput Coste prije nekoliko mjeseci, posebno su pod povećalom USADA-e koja je Brazilca testirala čak 14 puta u 2019. godini.

"Najtestiraniji sam borac godine. Uskoro ću otvoriti treninge i otkriti svoj plan prehrane i kako da kompletno transformirate svoje tijelo i performance", najavio je Brazilac pohvalivši se "uspjehom".

Costa je i dalje neporažen s 13 pobjeda u 13 profesionalnih borbi, a u UFC-u ih već ima pet zaredom. U posljednjih godinu i pol svladao je i Uriaha Halla i Yoela Romera te je sada blizu statusa izazivača, što će mu donijeti još strožu kontrolu.

Osim Coste, 14 puta je testirana i Claudia Gadelha. Po trinaest puta testirani su UFC-ov prvak Israel Adesanya, teškaš Francis Ngannou i Donald Cerrone, koji se za tri tjedna bori protiv Conora McGregora (testiran je 7 puta).

Jon Jones, čiji je slučaj pada na testiranju ove godine donio promjene u politiku USADA-e, a tijekom 2019. testiran je 12 puta, kao i Brazilci Junior Dos Santos i Marlon Moraes. Još jedan prvak, Kamaru Usman testiran je 11, a prvak teške kategorije Stipe Miočić devet puta.

Linker
19. svibanj 2024 10:06