UFC

Namajunas razmišlja o prelasku u višu kategoriju, ali jako teško bi pristala na meč protiv Shevchenko

Valentina Shevchenko i Rose Namajunas

 Instagram (rose Namajunas)
Bivša prvakinja UFC-ove slamka kategorije na prekretnici je karijere

Jako loš nastup odradila je Rose Namajunas prvom polovicom petog mjeseca ove godine i nakon izuzetno razočaravajućeg meča, ostala je bez titule prvakinje UFC-ove slamka kategorije. Carla Esparza slavila je podijeljenom sudačkom odlukom, a bio je to meč koji se našao na velikom udaru kritičara.

Rose sigurno neće dobiti instantni revanš, ali njeni planovi u budućnosti mogli bi prestati biti vezani za slamka kategoriju. Naime, Rose bi se mogla okušati u onoj višoj, muha kategoriji.

‘‘Prije svega, želim odraditi grappling meč i skupiti nešto iskustva na tom polju. Također, kad sredim stvari u svom životu, počet ću dizati utege nešto više i nabit ću nešto mišićne mase, nakon toga ćemo vidjeti što je sljedeće.‘‘, započela je Rose u MMA Houru, a na upit Helwanija o prelasku u višu kategoriju, rekla je sljedeće:

‘‘Ne znam, možete i sami odraditi tu matematiku. Ići ću korak po korak. UFC mi je dao neke ponude na razmatranje, samo mi treba vremena za razmišljanje.‘‘, rekla je Rose.

Aktualna prvakinja UFC-ove muha kategorije je Valentina Shevchenko, borkinja s kojom je Rose Namajunas zapravo prijateljica i više puta su zajedno trenirale i javno podržavale jedna drugu.

‘‘Volim Valentinu. Smatram se njenom prijateljicom i stoga bi to morala biti ponuda s jako dobrim razlozima da pristanem na taj meč. Moralo bi biti jako izdašno. Bilo bi nešto teže s emocijama i svime tim. Morala bih dobro razmisliti.‘‘, objasnila je Namajunas.

Dojam je kako će se teško doći do tog meča, jer UFC zasigurno neće dati ponudu kojom bi ih ‘‘izbio iz cipela‘‘, a Rose se očito ne planira boriti protiv Shevchenko za neki uobičajeni honorar. Međutim, prelazak u muha kategoriju nije nemoguć, a možda i Valentina u nekom skorašnjem vremenu ostane bez titule. Taila Santos nije bila daleko od pobjede.

Linker
03. svibanj 2024 14:54