UFC

Nastavlja se priča o Jonesovom povratku u kavez, navodno postoji verbalni dogovor: ‘Imam datum‘

Jon Jones na UFC-u 285

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Uskoro bi trebali dobiti službene informacije oko povratka jednog od najboljih MMA boraca ikada

Jon "Bones" Jones (27-1) zadnji put je kročio u ring prije više od godinu dana, točnije 4. ožujka prošle godine kada je giljotinom već u prvoj rundi pobijedio Ciryla Ganea (12-2) čime je osvojio UFC-ovu teškašku titulu. Prije toga napravio je još veću pauzu, nakon tijesne borbe i obrane poluteškaške titule protiv Dominicka "The Devastatora" Reyesa (12-4).

Jones je u zadnje vrijeme rado "koketirao" s idejom da se bori protiv Alexa Pereire, nazivajući tu potencijalnu borbu najvećom u MMA ikada. Ponajbolji MMA borac današnjice nedavno je imao i "aferu" s agenticom anti-doping afere, no to na kraju nije eskaliralo onako kako je to NBC prvotno prenio.

Na pitanje postavljeno na X-u Jones je odgovorio: "Imam datum, uskoro ću ga obznaniti šefu Dani (op.a. Dana White)". Na daljnja pitanja fanova oko konkretnog stanja u vezi njegove sljedeće borbe, "Bones" je specificirao da je sve trenutno u fazi "verbalnog sporazuma".

Iako nije spominjao imena protivnika mnogi svjetski mediji sugeriraju da bi to trebao biti jedan od najvećih MMA boraca u teškoj kategoriji ikada Stipe Miočić (20-4). Pitanje je na kojem PPV eventu bi se Jones trebao vratiti s obzirom na to da su UFC 303 i UFC 304 relativno blizu, dok će se UFC 305 najavljen u australskom Perthu većinom bazirati na domaćim zvijezdama. Postoje neslužbeni natpisi o UFC-u 306 koji bio se trebao održati na dan kada meksički državljani slave neovisnost svoje zemlje, odnosno 27. rujna.

Linker
12. svibanj 2024 20:03