UFC

Nathaniel Wood u vrlo zabavnoj i dinamičnoj borbi za nijansu bolji od Andre Filija!

Nathaniel Wood

 MI News & Sport/Alamy/Alamy/Profimedia
Moglo je otići na bilo koju stranu

Bivši prvak Cage Warriors organizacije u ovu borbu je ušao kao blagi favorit s dvije pobjede u nizu. Nathaniel Wood posljednji put se borio prije nešto manje od godinu dana, a danas je imao priliku ostvariti i treću uzastopnu pobjedu, što je u konačnici i uspio. Ovo mu je ujedno bila i deveta borba unutar UFC organizacije.

U prvu rundu Wood je ušao sjajno te umalo završio Andre Filija. Prvo ga je uzdrmao, a zatim ga je na podu sasuo kišom udaraca i laktovima. Fili je nekako uspio preživjeti i u konačnici vratiti na noge. Drugu rundu uzeo je Amerikanac; iako je Wood bolje otvorio, Fili je preuzeo inicijativu. Prvo je imao dobar pokušaj gušenja, da bi mu zatim Wood uzeo leđa te na posljetku ponovno Fili došao u gornju poziciju. Vrlo zabavna runda za gledati, dok možda ne i za suditi!

Treća runda je bila vrlo bliska i mogla je otići na bilo koju stranu. Izmjenjivali su udarce kroz svih pet minuta, no ništa značajno nije ‘sjelo‘. Suci su u konačnici dali pobjedu Nathanielu Woodu 2-1 u rundama.

Andre Fili je pokušao nakon više od četiri godine ponovno doći do druge pobjede u nizu. U posljednjih šest borbi rezime mu je prilično šaren; upisao je tri poraza, dvije pobjede i jednu poništenu borbu. Ovim porazom započeo je novi negativan niz. Iako bi se po rezimeu reklo da se radi o borcu u silaznoj putanji, Filiju jednostavno fali minimalno akcije da bi upisao pobjede. U ovoj borbi su ga možda nekoliko udaraca dijelili od druge uzastopne pobjede, no ponovno je ostao pre kratak.

Linker
30. travanj 2024 06:11