UFC

‘Ne možeš se ponašati poput lava, a boriti poput obične mačke‘: Pročitajte reakcije na Stricklandov meč

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Ufc)
Podosta poznatih MMA boraca dalo je svoj osvrt na čudnovato sudačko bodovanje

U posljednje vrijeme imali smo nekoliko mečeva u kojima su suci izazvali kontroverze svojim bodovanjem. Posljednji primjer svakako je pobjeda Paddyja Pimbletta nad Jaredom Gordonom na UFC 282 eventu.

Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Paddy, ali mišljenje javnosti je da borac iz Liverpoola definitivno nije zaslužio pobjedu. Čak je i John McCarthy otvoreno priznao da je svom sinu koji je bio jedan od sudaca rekao da je pogriješio bodujući meč.

‘‘Nema šanse da je Paddy dobio taj meč. Moj sin bio je jedan od sudaca i rekao sam mu da je pogriješio. Po meni je Jared Gordon trebao pobijediti 29-28.‘‘, rekao je ‘‘Big‘‘ John u ‘‘Weighing In‘‘ podcastu.

Pomalo prašine podiglo se i nakon sinoćnjeg UFC-ovog eventa koji su predvodili Sean Strickland i Jared Cannonier. Podijeljenom sudačkom odlukom (49-46 x2, 46-49) pobjedu je odnio Jared Cannonier, a Strickland je bio vidno frustriran takvim ishodom.

‘‘Ja sam loš gubitnik. Kapa dolje Jaredu, ali imamo suce koji ne znaju svoj posao. Usporedite sudačke kartice s brojem značajnih udaraca (152-141 u korist Stricklanda) i pogledajte koliko sam ga puta uzdrmao. Razni stručnjaci prišli su mi nakon borbe i rekli su mi: ‘Ne znam kako si izgubio ovaj meč. Više si pogađao i to bi se trebalo očitovati na sudačkim karticama‘. Nije sada niti bitno, hvala svima na podršci, vraćam se u dvoranu i okrećem se novoj borbi.‘‘, rekao je Sean, a u sklopu objave na Instagramu dodao je:

‘‘Samo želim pitati suce: Kad bacite pogled na statistiku, osjećate li se ikad loše zbog toga što ste pokrali ljude, a to ste napravili jer ne znate ništa o borbama? Hmmm, svejedno hvala svima, trenerima, fanovima i hejterima. Idemo dalje.‘‘, zaključio je Sean.

Iako pobjeda Cannoniera nije niti približno kontroverzna kao ona Pimblettova, problem je u sudačkim karticama. Dva suca bodovala su meč 49-46 u korist Cannoniera (4-1 u rundama), dok je Sal d‘Amato već po običaju apsolutno kontrirao i istim rezultatom meč je bodovao u korist Stricklanda.

Sudačke kartice i sami ishod meča privukli su podosta pažnje MMA javnosti, a prenosimo vam neke od komentare UFC-ovih boraca.

Ode Osbourne: Volim Seana (Stricklanda), ali ne možeš se ponašati poput lava, a boriti se poput mačke.‘‘

Derek Brunson: ‘‘Solidan meč, sulude sudačke kartice. Komedija od suđenja. 49-46 jednom borcu, zatim 49-46 drugom borcu. Previše subjektivno. Možemo li uvesti pravi sistem bodovanja?‘‘

Ben Askren: ‘‘Dobar meč od strane obojice. Cannonier je po meni pobijedio, ali ne bih se iznenadio da suci drukčije odluče.‘‘, prvi je Askrenov ‘‘tvit‘‘.

Ben je još dodao:

‘‘Strickland je bijesan, ali trebao je pokazati više konkretnosti. 49-46 u dvama suprotnim smjerovima, ponovno čudno bodovanje. Verdict MMA, kako ste vi ovo bodovali?‘‘

Gregory Rodrigues: ‘‘Sulude sudačke kartice‘‘.

Linker
15. svibanj 2024 13:23