UFC

Nevada odobrila MMA, UFC se službeno vraća u Las Vegas!

UFC APEX
 screenshot/YouTube
Nekoliko nadolazećih UFC priredbi, sve do aktivacije sada već glasovitog 'Fight Islanda', održat će se u UFC-ovom APEX kompleksu u Las Vegasu. To je postalo službeno nakon što je komisija savezne države Nevade danas odobrila održavanje istih, po prvi put od proglašenja COVID-19 pandemije.

UFC je uspio u svojim namjerama da se vrati u Las Vegas te će se idućih nekoliko priredbi održati u njihovom APEX kompleksu, koji je u potpunosti prilagođen svim potrebama boraca te svim uvjetima potrebnim za normalno održavanje priredbi. To će se i dalje odvijati bez prisutne publike, sa što manje ljudstva u dvorani te uz najstrože epidemiološke mjere, kao i uz redovna testiranja i samoizolaciju tijekom cijelog tjedna do nastupa. No, najvažnije je to što je UFC uspio u planu dovesti borbe tamo gdje im je najlakše sve provesti i držati pod kontrolom.

Komisije Nevade danas je održala 15-minuti sastanak putem telekonferencije na kojem je upravo UFC bio glavna tema, odnosno njihove priredbe koje se trebaju održati sad u subotu te idućeg vikenda, 6. lipnja. Za ostatak priredbi, koje se također očekujue na istom mjestu, odluka nije donesena tj. vjerojatno će ovisiti o tome kako će se odviti prve dvije. Ako ne bude nikakvih problema te ako UFC uz suradnju komisije odradi sve kako je zamišljeno, ostatak priredbi ne bi trebao doći u pitanje. Za sada su programi najavljeni idućih pet vikenda u nizu. Osim dvije UFC-ove, dozvolu za održavanje dobile su i dvije priredbe Top Rank Boxinga.

Nevada se trenutno nalazi u prvoj fazi reotvaranja, no očekuje se da će druga biti dozvoljena u petak. Njome bi došlo do otvaranja dvorana, teretana, barova i casina te bi se Las Vegas polako trebao vraćati u život.

U Nevadi je od početka pandemije zabilježno preko osam tisuća slučajeva COVID-19 zaraze, a još uvijek je aktivnih nešto manje od dvije tisuće.

Linker
01. svibanj 2024 03:04