UFC

Nina Nunes povukla se iz sporta: ‘Počelo je kao hobi, a dogurala sam do ove razine‘

Nina Nunes

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nina Nunes (ex. Ansaroff) odlučila je okrenuti novu stranicu u svom životu

Među brojnim nokautima i sjajnim mečevima koje smo gledali u sklopu sinoćnje UFC on ESPN 41 priredbe, dogodilo se i jedno povlačenje iz sporta.

Nina Nunes (11-7-0, 5-4 UFC) nakon pobjede nad Cynthiom Calvillom svukla je rukavice sa svojih ruku i položila ih je na sredinu kaveza. Daniel Cormier odradio je razgovor s njom neposredno nakon toga, a borkinja koja je stupila u brak s Amandom Nunes pojasnila je razloge povlačenja.

‘‘Kao borkinja, mislim da sam odradila što sam htjela. Sve je započelo kao hobi, a dogurala sam do ove razine. Sada ću se fokusirati na trenerski posao te na podizanje djevojki koje se nose s poteškoćama.‘‘, rekla je Nina Nunes (ex. Ansaroff).

36-godišnja Nina nije imala karijeru na razini Amande Nunes koja je vjerojatno najveća borkinja u povijesti ovog sporta, ali može se i Nina pohvaliti nekim dobrim rezultatima.

Claudia Gadelha i Angela Hill ističu se među borkinjama koje je pobijedila, a u jednom trenutku Nina Nunes bila je u nizu od četiri uzastopne pobjede. Dogurala je Nina sve do treće pozicije u poretku izazivačica unutar UFC-ove slamka kategorije i vjerojatno ju je jedna pobjeda dijelila od napada na titulu. Nažalost po nju, Tatiana Suarez spriječila ju je u pohodu na petu uzastopnu pobjedu, a nakon toga uslijedio je i poraz od Mackenzie Dern. Nina je u devetom mjesecu 2020. godine rodila kćerkicu i bilo je jasno kako se kraj njene karijere bliži.

Nastupi su postali sve manje frekventni, više se posvećivala trenerskoj ulozi, kao i roditeljskoj. Sinoć je podijeljenom sudačkom odlukom pobijedila Cynthiu Calvillo i borkinja makedonskih korijena, karijeru je zaključila slavljenički.

Možemo joj samo zaželjeti sreću u sljedećoj fazi njenog života.

Linker
30. travanj 2024 10:06