UFC

Nova bomba iz UFC-a: ‘Wonderboy’ prihvatio ponudu, borit će se sa Shavkatom Rakhmonovim

Shavkat Rakhmonov, Stephen Thompson

 PROFIMEDIA
Neporaženi Shavkat Rakhmonov veliki je favorit u nadolazećoj borbi

Stephen ‘’Wonderboy’’ Thompson borit će se sa Shavkatom Rakhmonovom na nadolazećem UFC 296 "eventu” koji predvode Leon Edwards i Colby Covington. „Wonderboy“ je u petak najavio da prihvaća izazov Kazaha, a sada je predsjednik UFC-a Dana White i službeno potvrdio njihov okršaj.

„UFC je ponudio i ja sam prihvatio“, najavio je Thompson na Twitteru

Shavkat Rakhmonov dosad je neporažen u UFC-u (5-0) i veliki je favorit u nadolazećoj borbi. U posljednjem okršaju pobijedio je Geoffa Neila gušenjem u trećoj rundi i od tada su tenzije između njega i Thompsona neprestano rasle, iako je Thompson borbu ranije odbacio tvrdeći da se Rakhmonov “samo želi hrvati”. Rakhmonov je ranije trebao nastupiti u „Noche UFC eventu“ protiv Kelvina Gasteluma, ali se Gastelum povukao iz borbe nakon ozljede na treningu. Svih pet borbi u UFC-u Rakhmonov je dominantno završio prekidom.

Stephen Thompson je krajem prošle godine porazio Kevina Hollanda tehničkim nokautom u četvrtoj rundi čime se vratio iz dva uzastopna poraza protiv Belala Muhammada i Gilberta Burnsa. Thompson još uvijek nije nastupio ove godine, a trebao se boriti u kolovozu protiv Michela Pereire, ali je borbu odbio nakon što je Pereira promašio vagu.

UFC 296 priredbu predvodit će Leon Edwards i Colby Covington u borbi za velteraški pojas, a na "cardu" su još i Alexandre Pentoja i Brandon Royval u borbi za titulu muha kategorije te Tony Ferguson i Paddy Pimblett.

Linker
02. svibanj 2024 12:20