UFC

Nova UFC prilika za Pavlovicha dolazi za dva mjeseca u Londonu

Sergei Pavlovich

 screenshot (YouTube, UFC)
Shamil Abdurakhimov novog protivnika dobio je u svom sunarodnjaku

Preko dvije godine svoju novu UFC borbu čeka jedan od najvećih teškaških potencijala na cijelom UFC rosteru. Radi se o Sergeiju Pavlovichu (14-1, 2-1 UFC), 29-godišnjem Rusu kojem je COVID-19 pandemija podosta usporila karijeru.

Naime, Pavlovichu su u posljednje dvije godine zbog problema na koje on nije mogao utjecati otpale čak četiri borbe. Zapravo, prvo otkazivanje, borbe protiv Ciryla Ganea ugovorene za kolovoz 2020. godine, došlo je zbog njegove ozljede, a onda su mu čak tri borbe za redom otkazane zbog nemogućnosti ishođenja američke vize. Dva puta se radilo o njegovoj, a kad ju je napokon on dobio, onda je bez iste ostao Tanner Boser.

Nova prilika za Pavlovicha doći će tamo gdje sličnih problema ne bi trebalo biti. 19. ožujka u Londonu čeka ga okršaj protiv Shamila Abdurakhimova (20-6, 5-4 UFC). Riječ je o njegovom 40-godišnjem sunarodnjaku koji trenutno dolazi iza dva poraza u nizu, no još uvijek drži jako dobru osmu poziciju na UFC-ovoj ljestvici izazivača teške kategorije. Pavlovich je na istoj ljestvici 15., tako da bi ovo trebala biti velika prilika za njegov uspon i napredak.

Abdurakhimov iza sebe ima neke vrijedne pobjede, poput onih nad Andreijem Arlovskim i Marcinom Tyburom, no dojam je kako su ga godine sustigle te da njegov trenutni ranking nije realan. No, dobio je još jednu priliku dokazati suprotno ako ga u ovoj borbi obrani. Za njegovog protivnika ovo je savršena prilika da preskoči nekoliko stepenica i nađe se u Top 10, što bi svakako bilo sjajna stvar za njega nakon neželjene duge pauze.

UFC Fight Night 204 ima glavnu borbu također u teškoj kategoriji. Zapravo, sudionik iste je Tom Aspinall, koji je do danas bio planiran upravo za okršaj protiv Shamila. No, UFC mu je na kraju odlučio dati veliku priliku u glavnoj borbi protiv Alexandra Volkova.

Linker
07. svibanj 2024 15:38