UFC

Novi pokušaj povratka Gregora Gillespiea, čeka ga jedan od najopasnijih Brazilaca

Gregor Gillespie
 Vanessa Carvalho/Zuma Press/Profimedia
Carlos Diego Ferreira suprotstavit će se Gregoru Gillespieju 8. svibnja u UFC-ovom Octagonu

Nakon što nije uspio pokušaj njegovog povratka 20. ožujka, odnosno nakon što je zbog pozitivnog COVID-19 testa njegova borba protiv Brada Riddela tik pred priredbu otkazana, nova prilika za povratak Gregora Gillespieja (13-1, 5-1 UFC) u Octagon ukazat će se 8. svibnja.

Jedan od najzanimljivijih boraca lake kategorije okušat će se protiv trenutno možda i ponajboljeg Brazilca u cijelom UFC-u, Carlos Diega Ferreire (17-3, 8-3 UFC).

36-godišnji Ferreira je borac koji se nalazi na 12. mjestu ljestvice izazivača lake kategorije, a posljednju je borbu imao u veljači ove godine. Tim putem bolji od njega, u jednom vrlo izjednačenom okršaju, podijeljenom odlukom sudaca bio je Beneil Dariush, čime je Ferreiri prekinut niz od čak šest pobjeda. Odmah nakon borbe izrazio je želju uskoro se boriti ponovno, što će mu UFC omogućiti.

Gillespie se nije borio od studenog 2019. godine i ružnog nokaut poraza od Kevina Leeja, ujedno prvog u njegovoj karijeri. Tim putem prekinut je njegov niz i to u trenucima kad ga se vidjelo kao potencijalnog "contendera" i borca koji bi na račun svog stila mogao ugroziti tadašnjeg prvaka, Khabiba Nurmagomedova. Poraz i pauza malo su ga s tog puta skrenuli, no ovaj izuzetno snažni, brzi i eksplozivni hrvač ima priliku potvrditi kako su najave u vezi njega imale temelja. UFC ga s ljestvice nije uklonio te se tamo još uvijek nalazi na 15. mjestu, no njegov cilj bit će što prije vratiti se u Top 10.

Priredba na kojoj će se ova borba održati je UFC on ESPN 24, a predvodit će ju veliki povratak bivšeg prvaka bantam kategorije, TJ-a Dillashawa, koji će se u borbi za izazivača suprotstaviti Coryju Sandhagenu.

Linker
01. svibanj 2024 04:37