UFC

Novi težak poraz ‘Cowboya‘ Cerronea, Rodriguez slavila u glavnoj borbi večeri!

Donald Cerrone i Alex Morono
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Waterson i legendarni Donald Cerrone s porazima su napustili UFC-ov APEX

Marini Rodriguez (14-1-2) pripala je glavna borba UFC Vegas 26 priredbe koja se u noći sa subote na nedjelju održala u lasvegaškom APEX kompleksu.

Brazilska borkinja jednoglasnom je sudačkom odlukom pobijedila Michelle Waterson (18-9) na eventu koji je nakon svih problema s odgodama spao na samo devet okršaja.

Rodriguez je bila konkretnija te je u prvih 15 minuta nabila prednost na sudačkim karticama. Waterson je izdržala brojne napade, a borbu je dodatno začinila kada je u četvrtoj rundi srušila svoju suparnicu te udarcima i laktovima pokušavala stići do prekida. No, Rodriguez je odvela borbu u posljednju, petu rundu.

U zadnjih pet minuta Waterson je pogodila jedan high kick, a nedugo nakon toga i snažan kick u tijelo koji je nakratko ozlijedio Rodriguez. Brazilka se vrlo brzo oporavila od tog napada i s velikom oteklinom na desnoj strani lica privela meč kraju te upisala drugu pobjedu u nizu.

Novi poraz 'Cowboya', puno uzbuđenja u borbi Gillespieja i Ferreire

U sunaslovnoj borbi večeri veliku pobjedu upisao je Alex Morono koji je tehničkim nokautom krajem uvodne runde zaustavio legendarnog Donalda Cerronea. Morono je vrlo agresivno otvorio meč, a njegov pristup isplatio mu se kada je sjajnom kontrom, odnosno desnim 'overhandom' teško uzdrmao popularnog 'Cowboya'. Jednom kada je nanjušio krv, Amerikanac iz Houstona navalio je na UFC-ovog veterana i serijom udaraca suca natjerao na prekid meča. Cerroneu je ovo, spomenimo, šesta borba u nizu u kojoj ne zna za pobjedu (5 poraza i 1 no contest).

U istoj večeri Neil Magny je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Geoffa Neala. 'The Haitian Sensation' do pobjede je stigao ponajviše svojoj kontroli i aktivnosti s distance, ali i uspješnijim razmjenama u klinču.

Vrlo atraktivan meč imali su Gregor Gillespie i Diego Ferreira. Puno 'grappling' razmjena i preokreta obilježilo je ovu borbu, a nakon sadržajne prve runde Gillespie je bio odmorniji što je i iskoristio te kontrolom u parteru, popraćenom s brojnim udarcima, zaustavio svog protivnika u posljednjim sekundama druge dionice.

UFC Vegas 26 rezultati:

Marina Rodriguez def. Michelle Waterson via jednoglasna odluka (48-47, 49-46, 49-46)

Alex Morono def. Donald Cerrone via TKO - R1, 4:40

Neil Magny def. Geoff Neal via jednoglasna odluka (29-28, 29-28, 30-27)

Marcos Rogerio de Lima def. Maurice Greene via jednoglasna odluka (30-26, 30-26, 30-27)

Gregor Gillespie def. Diego Ferreira via TKO - R2, 4:51

Phil Hawes def. Kyle Daukaus via jednoglasna odluka (30-26, 30-26, 29-27)

Uvodne borbe:

Michael Trizano def. Ludovit Klein via jednoglasna odluka (29-28, 29-28, 30-27)

Jun Yong Park def. Tafon Nchukwi via većinska odluka (30-25, 29-26, 28-28)

Carlston Harris def. Christian Aguilera via submission (Anaconda choke) - R1, 2:52

Linker
01. svibanj 2024 04:50