UFC

Odlične vijesti za Jona Jonesa! Oslobođen je optužbi za nasilje nad zaručnicom

Jon Jones

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Oštre kritike javnosti trpio je proteklih mjeseci ponajveći borac u povijesti

Napokon ponešto pozitivnih vijesti za Jona Jonesa. Krajem devetog mjeseca, nakon primitka u UFC-ovu Kuću slavnih, jedan od najvećih MMA boraca u povijesti priveden je zbog nezakonite upotrebe fizičke sile nad zaručnicom, a dodana mu je i optužba za oštećenje tuđeg vozila. Prekjučer je ''Bones'' oslobođen optužnice za najteži prekršaj, onaj kojim je bio osumnjičen za nasilje nad zaručnicom i majkom njihovih triju kćeri. Nanošenje štete vozilu nije osporavao na sudu, a to neosporavanje zapravo je dio nagodbe kojom je oslobođen od gore spomenutih optužbi.

Inače, Jonesova zaručnica netom nakon spomenutog incidenta, ispričala je kako je Jones dodirnuo poleđinu njene glave, nakon čega ju je povukao za kosu, ali da je nije udario. Objasnila je kako je to napravio kad je pokušala napustiti prostoriju. Policija je nakon toga prokomentirala krv na njenoj odjeći te krv na usnici, što im je izgledalo kao da je bila unutar fizičkog obračuna. Izjavila je kako nije bila svjesna da joj se išta dogodilo usni. Dodali su policajci kako je krvi bilo i na njenoj bradi, da joj se usna činila otečena te kako im je izgledala preplašena uopće razgovarati o Jonesu.

Jonesu je na koncu ovaj tjedan naloženo da se kloni dodatnih nevolja te je dužan isplatiti 750 dolara žrtvi svog prekršaja. UFC-ov borac morat će proči i savjetovanje za kontrolu bijesa. Radi se o popriličnoj blagoj kazni, no ne briše činjenicu da je Jones još jednom za nešto osuđen.

Jedan od najvećih, ali ujedno i jedan od najproblematičnijih boraca ikad, iz godine u godinu upada u probleme. Uz gore spomenutu kaznu, ovaj put snosio je još neke posljedice. Naime, Mike Winkeljohn odlučio je privremeno udaljiti Jona Jonesa iz JacksonWink dvorane, no ''Bones'' je odlučio kako se nikad više neće vratiti, a čini se kako je dom pronašao u Fight Ready Gymu u Arizoni.

Na kraju krajeva, ovaj slučaj dobro je prošao za bivšeg prvaka poluteške kategorije i Jones sada može nastaviti s priprema za debi u teškoj kategoriji. Taj nastup očekuje se tokom 2022. godine, a Jones je u najnovijoj objavi putem Instagrama, fanove obavijestio kako teče njegova tranzicija u tešku kategoriju.

''Rekao sam da ću biti prvak 2022. godine i to je upravo ono što ću i napraviti. Osjećam se kao da preskačem tri težinske kategorije. Prelazak iz kategorije do 205 'pounda' u onu do 265 'pounda' nije lak zadatak. Ništa veliko nije se dogodilo preko noći. Ja sam strpljiv i naporno radim svakog dana da ostvarim svoje ciljeve.''

Linker
28. travanj 2024 13:47