UFC

Ortega vjeruje da može pobijediti Volkanovskog: ‘Ja sam ga doveo u najveću opasnost‘

LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 25: Alexander Volkanovski of Australia and Brian Ortega grapple on the ground during their Featherweight title fight during UFC 266 at T-Mobile Arena on September 25, 2021 in Las Vegas, Nevada. Alex Bierens de Haan,Image: 634344980, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia

 ALEX BIERENS DE HAAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Alex Bierens De Haan/Getty Images/Profimedia
Drugorangirani UFC-ov izazivač perolake kategorije nada se trećoj prilici za osvojiti titulu

Još od 25. rujna (deveti mjesec) protekle godine nismo gledali Briana Ortegu unutar UFC-ova kaveza. Bio je to drugi ‘‘T-Cityjev‘‘ pokušaj da osvoji titulu prvaka u UFC-ovoj perolakoj kategoriji, ali ponovno je teško nastradao.

Ortega je prvi napad na titulu imao krajem 2018. godine. Max Holloway priuštio mu je brutalno prebijanje i tehničkim nokautom, odnosno prekidom od strane doktora, Holloway je zaustavio Ortegu nakon četiri runde.

Brian se mečevima vratio gotovo dvije godine kasnije i sjajnim nastupom pobijedio je Chan Sung Junga. Demonstrirao je Ortega velik napredak u stojci tijekom tog meča te je zaslužio novi napad na titulu. Holloway više nije bio prvak, ali s druge strane stajao je još bolji Alexander Volkanovski.

Iako je Ortega i ovaj meč izgubio te je ponovno pretrpio veliku štetu, u jednom trenutku bio je jako blizu pobjede. Tijekom treće runde, Ortega je uspio uzdrmati Volkanovskog i ekspresno je zaključao ‘‘giljotinu‘‘, svoju specijalku. Djelovalo je kao da je pitanje trenutka kada će Volkanovski tapkati ili zaspati, ali prvak je pokazao zašto je prvak i uspio se izvući. Bila je to runda s pregršt problema za Volkanovskog koji je kroz ostatak meča ipak dominirao i na koncu uvjerljivo slavio jednoglasnom odlukom. Unatoč svemu, Ortega vjeruje da upravo on ima najviše šanse za svrgnuti dominantnog prvaka koji je početkom ovog mjeseca ponovno obranio titulu, savladavši Maxa Hollowayja po treći put.

‘‘Volio bih novu priliku, jer svijet trenutno gleda kako je on ponovno obranio pojas, a osoba koja mu je zadala najteže trenutke upravo sam ja. Doveo sam ga u najveću opasnost u kojoj je bio tijekom svoje karijere. Ljudi su to vidjeli. Ja sam opasan protivnik za njega. Vjerujem da imam alate za pobijediti ga, ako ispravno odigram svoje karte. Sve je u tome kako ću odigrati svoje karte, a odigram li ih dobro, mogu završiti tog tipa.‘‘, rekao je Ortega za Inside Fighting.

Alexander Volkanovski u svom četvrtom profesionalnom nastupu poražen je tehničkim nokautom od strane Coreyja Nelsona i stoga je ipak Nelson borac koji ga je izložio najvećim problemima. Ortega je možda borac koji ga je doveo najbliže porazu pod okriljem UFC-a.

Ortega je u nastavku razgovora dodao kako nije siguran hoće li mu pobjeda protiv Rodrigueza biti dovoljna za novi napad na titulu s obzirom na dvije propuštene prilike. Josh Emmett nameće se kao sljedeći izazivač, ali Ortegi pobjedom nad Rodriguezom zasigurno neće škoditi. Hoće li mu trebati još jedna pobjeda ako pobijedi Rodrigueza, ostavit ćemo UFC-ovim čelnicima da odluče.

Linker
19. svibanj 2024 00:35