UFC

Paddy odgovorio na prozivku Frevole: ‘Najlakša si ruta za ulazak u top 15‘, Frevola poručio da ga shvaća

Paddy Pimblett

 Screenshot (youtube, Paddy The Baddy)
Paddy Pimblett i Matt Frevola rado bi se međusobno obračunali

Veliku, vjerojatno jednu od najvećih pobjeda u dosadašnjoj karijeri upisao je Matt Frevola proteklog vikenda na UFC 288 eventu. 32-godišnji američki borac lake kategorije nokautirao je Drewa Dobera u prvoj rundi, a time je postao prvi borac koji je nokautirao Dobera u UFC-u. Doberu je to bio 21. nastup u UFC-u.

Frevola je tom pobjedom prvi put u karijeri uskočio u top 15 i sada je 14. u poretku izazivača unutar lake kategorije. Iako je uskočio u top 15, Frevola je nedugo nakon pobjede nad Doberom prozvao Paddyja Pimbletta, borca koji nije rangiran.

"Znam da sam ga nazvao tetkicom i nadam se da ESPN to nije cenzurirao. To je to, on mora prestati biti tetkica, a ja želim biti prvi koji će ga pobijediti unutar UFC. Trenutno radim ono što nitko do sada nije, a u posljednje dvije borbe sam pobijedio neporažene protivnike. Ovoga puta sam nokautirao Drewa Dobera koji nikada nije bio nokautiran unutar UFC-a. Želim biti prvi koji će pobijediti Paddyja Pimbletta u ‘Octagonu‘, to bi bilo zabavno.‘‘, rekao je Frevola nakon pobjede nad Doberom.

Problem leži u tome što je Paddy Pimblett ozlijeđen. Borac iz Liverpoola muku muči s ozljedom gležnja, a prije nešto više od dva tjedna izjavio je kako će biti sretan ako nastupi do kraja ove kalendarske godine. Pimblettu stoga nije jasno zašto ga Frevola proziva dok je u fazi oporavka od ozljede.

‘‘Pomalo čudnovato vrijeme za prozvati me dok ne mogu niti trenirati. Ali da, rado bih se borio protiv Frevole kad se vratim. Vjerojatno najlakša ruta za ući u top 15.‘‘, napisao je Pimblett na svom Instagram profilu.

Matt Frevola nije se uvrijedio Paddyjevom izjavom. Naprotiv, Frevola apsolutno razumije zašto ga Pimblett vidi kao najlakšeg protivnika unutar top 15 lake kategorije. Laka kategorija uvijek je jedna od najkvalitetnijih u UFC-u, a zbilja vrhunski borci nalaze se unutar top 15.

‘‘Shvaćam odakle dolaze takva razmišljanja. Bacite li pogled na top 15, same ubojice su tamo. To oduvijek govorim za laku kategoriju, svako svakog može poraziti na svoj dan. To mislim i o sebi. Ja mogu nokautirati bilo koga na svijetu ako dobijem priliku za to. Znam da sam i ja čovjek, također mogu završiti nokautiran. To je borilački sport. Dajemo sve od sebe da budemo čekić. Paddy i ja, to bi bila zanimljiva borba.‘‘, rekao je Frevola u MMA Houru.

Hoće li Frevola pristati čekati do kraja godine i hoće li UFC vidjeti interes u uparivanju Frevole i Paddyja, teško je prognozirati. Sve ćemo saznati kako vrijeme bude prolazilo. Možemo se samo složiti s Frevolom i reći da bi to bio jedan uistinu zabavan meč.

Linker
07. svibanj 2024 12:52