UFC

Paul Craig nije favorit večeras, ali to mu nije ništa novo: ‘Izgradio sam svoju karijeru na iznenađenjima‘

Paul Craig

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Škotski borac vidi ovu borbu kao namjeru UFC-a da izgubi i time učine brazilskog borca još popularnijim

Pokušati se vratiti na pobjedničke staze na protivničkom teritoriju nije idealno za Paula Craiga, ali on je navikao pobjeđivati protiv svih očekivanja i izgleda.

Craig se susreće s Brazilcem, Caiom Borralhom, u otvaranju glavnog dijela UFC 301 priredbe koja se održava večeras u Farmasi Areni, u brazilskom Rio de Janeiru.

Škotski borac je veliki autsajder protiv Borralha koji posjeduje impresivan niz pobjeda i postaje sve popularniji. Priznaje da vidi ovaj susret kao pokušaj UFC-a da ga natjera na poraz, ali se raduje prilici da iznenadi borilački svijet.

“Moramo biti iskreni prema sebi kada pogledamo protivnika s kojim se susrećemo,” rekao je Craig za MMA Junkie. “On je mlađi. On je Brazilac. Oni dovode Škota u Brazil.‘‘

“Naravno da to neće biti laka borba, ali ja sam izgradio svoju karijeru u UFC-u na iznenađenjima. Ostvario sam nekoliko iznenađenja protiv ljudi od kojih sam očekivao da ću izgubiti, izdigao sam se iznad toga i ostvario pobjedu, i to je ono što ću učiniti i ovog vikenda.”

Ti protivnici su bili nitko drugi nego bivši prvak Jamahal Hill i vrhunski izazivač Magomed Ankalaev, obojicu je Craig porazio tijekom svoje karijere u poluteškoj kategoriji.

Škot je pohvalio Borralhove teške udarce i vještine grapplinga, ali smatra da ih jedna glavna stvar razdvaja.

“On nema taj Paul Craig mentalitet” rekao je. “Nema taj ludi jiu-jitsu Paula Craiga. To je ono što on nema, i ne vjerujem da se susreo s protivnikom poput mene. Susreo se s dobrim hrvačima, dobrim jiu-jitsuom, dobrim boksačima, i pokazao se dostojnim za takve prilike.‘‘

“Imao je pet borbi u UFC-u, i sada ima priliku napredovati - smatram se čuvarom kategorije. Ako može pobijediti Paula Craiga, može napredovati u kategoriji. Ja ću ući u kavez i dati sve od sebe.”

Linker
10. svibanj 2024 14:15