UFC

(FOTO) Pogledajte Gloverovo lice nakon teškog poraza od Hilla: Menadžer tvrdi da nema težih ozljeda

Glover Teixeira

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Sjajni brazilski poluteškaš oprostio se poput pravog srčanog ratnika

Glover Teixeira u svoja posljednja dva nastupa u karijeri pokazao nam je što znači ‘‘dati sve od sebe‘‘, ali pokazao nam je kako ponekad niti to nije dovoljno za doći do pobjede. 43-godišnji Brazilac u šestom mjesecu 2022. godine bio je 30-ak sekundi udaljen od pobjede protiv Jirija Prochazke, ali Čeh ga je stražnjim gušenjem prisilio na predaju pred sami kraj borbe.

Priliku za vratiti pojas u svoje vlasništvo Glover je imao netom završenog vikenda. Jamahal Hill stajao je na suprotnoj strani kaveza i apsolutno je deklasirao Glovera nakon pet rundi borbe. Unatoč velikoj dominaciji Hilla i teškim batinama koje je pretrpio, Glover je izdržao svih 25 minuta i nije se dao završiti.

Jamahal Hill priznao je da neposredno nakon borbe da nikad nije naišao na čvršćeg tipa i da vjeruje kako nitko drugi ne bi mogao izdržati sve te udarce. Glover je nekoliko minuta kasnije također priliku osvrnuti se na meč.

‘‘Možda sam prečvrst za svoje dobro.‘‘, jedan je od zaključaka ovog sjajnog Brazilca koji je odlučio skinuti rukavice nakon toga i položio ih je na sredinu kaveza.

Jasno je što je time htio reći. Teixeira uviđa da se i kao 43-godišnjak ne predaje lako i da je još uvijek spreman podnositi ogromnu štetu. Ipak, svojim vještinama više ne može parirati onim najboljima i nastavak karijere mogao bi ozbiljno ugroziti njegovo zdravlje. Zbog svega toga, Glover se odlučio povući iz sporta.

Čak 180 značajnih udaraca u glavu primio je Glover, a nedugo nakon borbe, društvenim mrežama proširila se Gloverova fotografija iz bolnice. Njegovo lice strašno je natečeno i pregršt je posjekotina preko kojih su povezi, ali Gloverov menadžer Jorge Guimaraes dao je dobre vijesti.

‘‘Radi se uglavnom samo o posjekotinama. Postoji mala ozljeda nosa koju će provjeriti kad se vrati u Connecticut, ali izuzev toga je odlično. Jedno vrijeme proveo je u bolnici, a tretman je bio odličan‘‘, rekao je njegov menadžer.

Gloveru želimo brz oporavak i mirovinu sa što manje zdravstvenih tegoba. Borilački svijet pamtit će ga kao pravog ratnika, ali ovo je bilo pravo vrijeme za okončati karijeru.

Linker
16. svibanj 2024 12:18