UFC

‘Posljednji rodeo u srednjoj kategoriji?‘: Alex Pereira razmišlja o povratku u nižu kategoriju, Dricus ekspresno odgovorio

Alex Pereira

 Brazil Photo Press/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije gledao je svog prijatelja Seana Stricklanda kako gubi pojas u meču protiv Dricusa Du Plessisa

Dricus Du Plessis sve do jučer bio je u lovu na UFC-ovu titulu prvaka, ali Južnoafrikanac više nije lovac, nego lovina. Meta je na njegovim leđima, jer Dricus je novopečeni prvak UFC-ove srednje kategorije.

Khamzat Chimaev već je uputio prozivku, interes za međusobnim obračunom pokazuje Israel Adesanya, ali u priču se umiješao još jedan borac. Radi se o bivšem prvaku UFC-ove srednje kategorije, Alexu Pereiri.

‘‘Poatan‘‘ je pojas osvojio u 11. mjesecu 2022. godine, zatim je ostao bez titule prvaka u četvrtom mjesecu 2023. godine, ali u periodu nakon toga postao je prvakom UFC-ove poluteške kategorije. Tu titulu i trenutno drži, ali nije u potpunosti otpisao povratak u srednju kategoriju.

Nedugo nakon Dricusove pobjede nad Seanom Stricklandom, ‘‘Poatan‘‘ se oglasio putem Instagrama i dao je naznake o povratku u nižu kategoriju.

‘‘Možda je vrijeme za posljednji rodeo u srednjoj kategoriji?‘‘, napisao je Pereira, ali na odgovor Dricusa Du Plessisa nije dugo morao čekati.

‘‘Alex Pereira, izazivam te...Bila bi čast dijeliti oktogon s tobom.‘‘, uzvratio je Du Plessis.

image

Dricusov Instagram story

Instagram (dricus Du Plessis)

Možda je baš ovo borba koja bi mogla predvoditi UFC 300 event, jer UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ i dalje su u potrazi za glavnom borbom večeri. Naravno, opcija je nekoliko, a krajnje je upitno može li se Du Plessis oporaviti i ponovno pripremiti do 13. travnja (četvrti mjesec), jer u meču protiv Seana Stricklanda pretrpio je veliku štetu.

Ako nas pitate, Israel Adesanya ipak ima veće šanse kao sljedeći protivnik Dricusa Du Plessisa, ali vjerojatno nakon UFC 300 eventa, koliko god Dricusa privlačila pomisao o nastupu na tom eventu.

Linker
16. svibanj 2024 16:25