UFC

Poznato koja komisija će odraditi UFC 249 priredbu, sve bi trebalo biti regularno

 Daniel Cardenas / Anadolu Agency / AFP
Napokon dobre vijesti za Danu Whitea i UFC. Iz udruženja komisija (ABC), koje je jučer objavilo kako nemaju namjeru podržati održavanje priredbe, danas je došla obavijest da je UFC riješio ono što je potrebno da bi sve bilo regulirno te da priredba 18. travnja bude profesionalna.

"Ako se borbe održe, smatrat ćemo to neregularnom priredbom, budući da niti jedna službena komisija neće biti prisutna. Svi službenici koji odluče odraditi posao na priredbi mogli bi biti kažnjeni od strane svojih komisija ili saveznih država", glasio je jučerašnji proglas Udruženja komisija (ABC) iz kojeg je bilo jasno kako se oni protive održavanju planirane priredbe. Isto tako, komisija Kalifornije, na čijem se teritorijalnom području nalazi za sada neslužbena lokacija priredbe, također je objavila kako ne namjeravaju odraditi istu.

Portal MMA Fighting danas je kontaktirao predsjednika ABC-a, Briana Dunna, koji je otkrio kako su se neke stvari ipak promijenile.

"Nakon razgovora s ljudima iz UFC-a, direktori ABC su zaključiti kako je ovu priredbu moguće smatrati regularnom. Kad UFC radi događaje izvan SAD-a, koriste sportsku komisiju savezne države Nevade. Tako će biti i kod ove priredbe na nezavisnom tlu", rekao je Dunn dodavši:

"Rečeno mi je da će sva zdravstvena testiranja biti odrađena, kao i da će sve konstantno promatrati te da će se dovesti dodatni broj liječnika. Sve je dogovoreno i s najbližom bolnicom, ako bude trebalo tretirati ozljede boraca. Ako UFC i iduće priredbe bude odradio na isti način, mi ćemo ih jednako ovako trenirati."

Dakle, Dana White je sve dogovorio sa svojom domaćom komisijom. S njima su svojevremeno imali velikih problema, no nakon što se promijenilo vodstvo istog, njihov odnos prolazi bez ikakvih smetnji. Tako će čini se biti i ovog puta.

Linker
04. svibanj 2024 07:26