UFC

Prekinut je dugački pobjednički niz Rinata Fakhretdinova! Elizeu Zaleski dos Santos izborio je remi

Rinat Fakhretdinov (lijevo) i Elizeu Zaleski dos Santos (desno)

 Screenshot (ufc, Espn)
Odlični ruski velteraš nije uspio poraziti iskusnog Elizeua Zaleskog dos Santosa

Odmah nakon odličnog FNC 13 eventa, ljubitelji MMA-a mogli su prebaciti fokus na UFC Fight Night 231 event. Najveća svjetska MMA organizacija ovaj vikend gostuje u Sao Paulu, a preliminarni dio priredbe ponudio je nekoliko zanimljivih mečeva.

Najzvučniji meč svakako je bio onaj između Rinata Fakhretdinova i Elizeua Zaleskog dos Santosa. Fakhretdinov je meč otvorio kao 15-rangirani izazivač velter kategorije, a u Brazil je došao nakon 20 uzastopnih pobjeda. Fakhretdinova mnogi video kao potencijal za budućeg prvaka velter kategorije, ali mnogi veliki potencijali ‘‘lomili su zube‘‘ na prepreci zvanoj Elizeu Zaleski dos Santos.

Rinat Fakhretdinov nije izgubio od Zaleskog dos Santosa, ali njegov pobjednički niz zaustavljen je u meču protiv iskusnog Brazilca. Borba je završila neriješenim ishodom nakon što su dva suca bodovala meč rezultatom 28-28, dok je jedan sudac vidio Brazilca kao boljeg u tom meču (29-28).

Na početku borbe izgledalo je kao da će Rinat upisati još jednu ekspresnu pobjedu. Jako brzo Fakhretdinov je upisao nokdaun i tražio je finiš iz gornje pozicije u parteru. Zaleski dos Santos imao je tešku prvu rundu, ali izdržao je nalete ruskog borca.

Fakhretdinov je potrošio podosta energije pokušavajući doći do prekida u prvoj rundi i to se očitovalo u nastavku meča. Što je borba dalje odmicala, Zaleski dos Santos djelovao je svježije od Fakhretdinova. Otprilike minutu i pol prije kraja borbe, Fakhretdinov je izgledao jako iscrpljeno i završio je u donjoj poziciji u parteru. Na trenutke je izgledalo kao da će Zaleski dos Santos uspjeti i završiti Fakhretdinova, ali Rinat je također izdržao nalet i uspio je ostati u meču do samog kraja. Imao je Elizeu i dobar pokušaj gušenja, ali nije uspio završiti tvrdog Fakhretdinova.

Uslijedilo je čitanje sudačkih kartica, a mnogi će se vjerojatno složiti s neriješenim ishodom. Fakhretdinov je bio bolji prve dvije runde, ali Elizeu Zaleski dos Santos napravio je dovoljno za uzeti treću rundu rezultatom 10-8. Fabio Alves iznenadio je rezultatom 29-28 u korist Elizeua, a do tog rezultata došao je tako što je drugu i treću rundu bodovao u korist domaćeg borca.

Rinat Fakhretdinov pokazao je u ovom meču kako ipak nije toliko moćan koliko je izgledao u ranijim nastupima, a Elizeu Zaleski dos Santos i dalje je jako opasan borac, ali i pravi test za nadolazeće, perspektivne velteraše.

Od ostalih mečeva preliminarnog dijela priredbe izdvojit ćemo svakako novu pobjeda Vitora Petrina. Brazilski poluteškaš upisao je desetu pobjedu u desetom profesionalnom nastupu, a sjajnim nokautom u drugoj rundi porazio je Modestasa Bukauskasa. Petrino je lijevim krošeom nokautirao Bukauskasa i došao je do treće pobjede unutar UFC-a. Prvu je upisao u trećem mjesecu ove godine porazivši Antona Turkalja jednoglasnom odlukom, zatim je ‘‘submissionom‘‘ završio Marcina Prachnija, a sada je nokautirao Modestasa Bukauskasa.

23-godišnja Brazilka Denise Gomes zapela je na prepreci zvanoj Angela Hill. Iskusna Hill pravi je ‘‘gatekeeper‘‘ u slamka kategoriji, a Denise Gomes očito još nije spremna za dodatni iskorak. Jednoglasnom odlukom sudaca 38-godišnja Hill došla je do 11. pobjede u svom 24. UFC nastupu.

Elves Brenner i Kaynan Kruschewsky prebačeni su na ‘‘main card‘‘ nakon što je Armen Petrosyan na dan eventa otkazao meč protiv Rodolfa Vieire. Petrosyan se razbolio i nije u mogućnosti nastupiti, a sve rezultate ‘‘prelimsa‘‘ pročitajte u nastavku ovog članka.

UFC Fight Night 231 - rezultati preliminarnog dijela priredbe:

Rinat Fakhretdinov vs. Elizeu Zaleski dos Santos - meč je završio neriješenim ishodom nakon podijeljene sudačke odluke (28-29, 28-28, 28-28)

Vitor Petrino def. Modestas Bukauskas via KO - R2, 1:03

Angela Hill def. Denise Gomes via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 30-27)

Eduarda Moura def. Montserrat Ruiz via TKO - R2, 2:14

Marc Diakiese def. Kaue Fernandes via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 30-27)

Linker
26. travanj 2024 16:08