UFC

Procurilo ime idućeg protivnika Tonyja Fergusona, poznat i datum atraktivnog okršaja!

Tony Ferguson
 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
‘El Cucuy‘ navodno je pronašao suparnika za svoj prvi nastup u 2021. godini

Popularni 'El Cucuy' trebao bi nastupiti 15. svibnja na UFC-u 262, a u Octagonu će ga tog dana dočekati sve uspješniji i opasniji Beneil Dariush. Verbalni dogovor je postignut, a uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora.

Istaknimo da je ovo još uvijek neslužbena informacija koju je preko svojih izvora saznao ugledni borilački protal MMA Junkie.

Ferguson (25-5) je trenutno petorangirani izazivač u lakoj kategoriji i u svom će sljedećem nastupu tražiti povratak na pobjedničke staze. 'El Cucuy' je, podsjetimo, poražen u posljednja dva nastupa. Prvo ga je u svibnju prošle godine tehničkim nokautom zaustavio Justin Gaethje, a potom ga je i sedam mjeseci kasnije uvjerljivom sudačkom odlukom porazio Brazilac Charles Oliveira.

Dariush (20-4-1) je na službenom UFC-ovom rankingu deveti izazivač. Iza borca koji definitivno zaslužuje veću pozornost je niz od čak šest pobjeda od kojih je posljednja ostvarena u veljači kada je za protivnika imao Carlosa Diega Ferreiru. Upravo je nakon tog meča Dariush kritizirao visokorangirane borce za koje je tvrdio da ga izbjegavaju jer je "protivnik koji donosi veliki rizik, a malu nagradu". Pa evo, sada je dobio priliku da pokaže koliko zapravo vrijedi.

Linker
19. svibanj 2024 12:31