UFC

Rafael Fiziev smatra da je Khabib Nurmagomedov dosadan borac: ‘Nikada nisam bio njegov fan‘

Daniel Cormier i Rafael Fiziev
 Screenshot (youtube, Ufc)
Kirgistanac vjerojatno ima određen broj istomišljenika kada je ova tema u pitanju

28-godišnji Rafael Fiziev proteklog vikenda na UFC 265 priredbi nastavio je opravdavati svoj status jednog od najvećih potencijala u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Kirgistanac je jednoglasnom odlukom sudaca savladao Bobbyja Greena i tako došao do četvrte pobjede zaredom. Jedini poraz doživio je u debiju za UFC protiv Magomeda Mustafaeva. Fiziev je u MMA prešao iz kickboxinga i muay thaija, a je poznat kao borac vrlo atraktivnog stila i širokog repertoara vještina kada je stojka u pitanju. U razgovoru s Jamesom Lynchom, Kirgistanac se dotaknuo Khabiba Nurmagomedova i njegovog stila borbe.

''Nikada nisam bio njegov fan jer imamo drukčije stilove. Velika je razlika u našim stilovima borbe. Ja sam udarač, a on je hrvač. On je jako dobar hrvač i s hrvanjem koje je na razini njegovog možete pobijediti svakoga, no ne sviđa mi se takav način borbe. Ne volim borbe poput one između Islama Makhacheva i Drewa Dobera. Radilo se o tri runde hrvanja i ničeg drugog. Islam ga je završio, no bila je to dosadna borba.'', rekao je Fiziev.

Nerijetke su situacije gdje borci, a i sami fanovi smatraju kako su borci koji preferiraju stojku atraktivniji od onih koji svoju taktiku baziraju pretežno na hrvanju i parteru. Međutim, MMA obuhvaća širok spektar različitih borilačkih vještina i pomalo je nepravedno reći da je Khabib Nurmagomedov bio dosadan borac kada uzmemo u obzir njegov konstantni pritisak i totalno dominiranje u parteru. Ipak, i Fiziev ima pravo na svoje mišljenje, a ukoliko nastavi s pobjedama, možda jednom dogura do vrha kategorije. Tamo bi ga u pravom sukobu stilova mogao dočekati Islam Makhachev koji bi definitivno bio motiviran nakon ovakvih komentara Kirgistanca.

Linker
12. svibanj 2024 07:10