UFC

Rakić ga ipak nije umirovio? Nekoć jedan od najopakijih nokautera iz poluteške se vraća borbama!?

 Screenshot (YouTube, UFC)
Osam mjeseci nakon što mu je poraz od Aleksandra Rakića poslužio kao znak da bi se trebao umiroviti, Jimi Manuwa otkrio je kako razmišlja da je tu odluku donio suviše naglo te da još uvijek ima što ponuditi u profesionalnom MMA-u.

Nekada jedan od najboljih boraca UFC-ove poluteške kategorije doživio je od sredine 2017. do sredine 2019. godine niz loših rezultata. 1. lipnja prošle godine brutalno ga je nokautirao Aleksandar Rakić, a za 39-godišnjeg Manuwu to je bio četvrti poraz u nizu, od toga treći nokautom. To ga je udaljilo od samog vrha do pozicije odakle se više nije mogao nadati povratku tako gdje je bio prije nego je niz krenuo. A krenuo je porazom od Volkana Oezdemira u borbi za prvog izazivača. Otkrio je tad kako smatra da je vrijeme za odlazak.

Ipak, osam mjeseci nakon poraza od Rakića te nakon što su svi podržali njegovu odluku kako bi bolje bilo umiroviti se, čini se da njegova krv podivljala. Iz objave na Twitteru jasno se može zaključiti kako "Poster Boy" želi ponovno navući male rukavice.

"Sve ovo vrijeme izvan svega samo mi je dalo do znanja kako sam zapravo rođen za to", status je koji nije teško dešifrirati. Komentari fanova izmjenjuju se između onih pozitivnih, ali i onih koji smatraju da mu je bolje ostati u mirovini.

Prije nego je krenuo spomenuti niz, Manuwa je glasio za jednog od najopakijih nokautera kategorije. U karijeri je ukupno upisao 17 pobjeda i šest poraza, od čega je čak 15 pobjeda ostvario fanovima najdražom metodom. Ukupno je svih njegovih 12 UFC borbi završilo prekidom, izuzev dva susreta s Janom Blachowiczem, gdje je svaki po jednim odbio pobjedu.

Linker
28. travanj 2024 09:57