UFC

Rakić otkrio kada možemo očekivati njegov povratak u kavez: ‘Da se mene pita, odmah bi se borio‘

Aleksandar Rakić

 Screenshot (youtube, James Lynch)
30-godišnji austrijsko-srpski poluteškaš i dalje je u procesu rehabilitacije od teške ozljede

Tešku ozljedu pretrpio je Aleksandar Rakić u petom mjesecu ove godine, tijekom obračuna s Janom Blachowiczem. ‘‘Propalo‘‘ je koljeno Aleksanda Rakića početkom treće runde, popucali su prednji križni ligamenti, a iako je fizička bol bila velika, još je veća bila ona psihička.

Rakiću bi pobjeda nad Blachowiczem garantirala napad na titulu u poluteškoj kategoriji, a nakon prve dvije runde bili su izjednačeni (1-1) i srpski borac imao je zasigurno dobre izglede upisati pobjedu. Nažalost po njega, koljeno nije izdržalo i bilo je jasno da mu slijedi dugotrajni oporavak, treći takav u dosadašnjoj karijeri.

Gostujući kod Jamesa Lyncha, Rakić je dao više informacija o svom oporavku i terminu potencijalnog povratka u kavez. ‘‘Raketa‘‘ već neko vrijeme odrađuje i treninge na fokuserima, ali njegov povratak pričekat ćemo barem još pola godine.

‘‘Rehabilitacija teče jako dobro, po planu. Šest mjeseci prošlo je od operacija. Prošli tjedan odradio sam magnetnu rezonancu i sve je na mjestu, onako kako bi trebalo biti. Naporno treniram, ali još nisam počeo hrvati. Posljednja 2,5 do 3 mjeseca boksam i puno radim na kondiciji i snazi.‘‘, rekao je Rakić, a zatim je otkrio kada ga možemo očekivati u kavezu.

‘‘Da se mene pita, to bi bilo odmah, ali to nije moguće. Vjerojatno ću početi s hrvanjem u prvom ili drugom mjesecu sljedeće godine i onda ćemo vidjeti kako moje koljeno reagira. Vjerojatno ću se vratiti u travnju (4. mjesec), svibnju ili lipnju. U svibnju (5. mjesec) će biti godina dana od operacije. Bolje da uzmem mjesec dana više, nego mjesec dana kraće, jer želim se u potpunosti oporaviti.‘‘

Što se Rakićevih želja i ambicija tiče, one su ostale iste. Austrijsko-srpski borac cilja isključivo na sami vrh i titulu prvaka, ali svjestan je da će ‘‘title shot‘‘ morati izboriti.

‘‘Moj fokus je na pojasu, ali ako mogu birati, htio bih se ponovno boriti s Janom (Blachowiczem), jer imamo nedovršenog posla i znam da ga mogu pobijediti.‘‘, pojasnio je ‘‘Raketa‘‘.

Nema sumnje da će Rakić ovog vikenda pomno pratiti što će se dogoditi u glavnoj borbi večeri na UFC 282 eventu. Magomed Ankalaev i Jan Blachowicz borit će se za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a Rakić obojicu vidi kao potencijalne protivnike u budućnosti.

Nadamo se da neće biti dodatnih komplikacija u vezi Rakićevog povratka i da ćemo ga tijekom proljeća 2023. godine uistinu gledati u kavez. Jedva čekamo vidjeti tu najavljenu ‘‘Raketa 3.0‘‘ verziju.

Linker
16. svibanj 2024 15:48