UFC

‘Rampage‘ Jackson otkriva što je narušilo njegov odnos s Danom Whiteom: ‘Više ga nisam mogao gledati na isti način!‘

 JA/EVERETT/PROFIMEDIA Ja/everett/profimedia
Rampage Jackson bio je jedna od najvećih UFC-ovih zvijezda

Legendarni UFC-ov poluteškaš Quinton “Rampage” Jackson umirovljen je već osam godina, ali i dalje ne zaboravlja neke stvari iz prošlosti koje su stale na put između njega i UFC-ovog predsjednika Dane Whitea.

Njihova svađa započela je 2012. godine nakon što je Jackson pretrpio poraz od Ryana Badera sudačkom odlukom. Dana White je, tvrdi Jackson, imao ponižavajuće komentare prema njemu, što je ne samo narušilo njihov odnos, nego i Jacksonov odnos s MMA-om.

"Kada sam otišao u Japan, ozlijedio sam se nešto prije borbe. Nazvao sam Danu i pitao me što ćemo sad. Odlučio sam da ću se boriti. Nakon što sam izgubio, prva stvar koja je Dana rekao na press konferenciji je ‘Ne znam što se događa s Rampageom, mislim da nema to više u sebi‘“, govori Rampage u svojem JAXXON podcastu. Također, tvrdi da je Dana White uzimao njegovu dostupnost zdravo za gotovo te je i to dio razloga zašto je njihov odnos narušen.

„Nikada se nisam povukao iz borbe, niti jednom, imam šestero djece. Tek kada sam se ozlijedio sam se počeo povlačiti iz borbi. Pusti to, nitko te ne poštuje ako se boriš ozlijeđen. Kada je Dana to izjavio, više ga nisam mogao gledati na isti način“, govori.

Rampage Jackson bio je jedna od najvećih zvijezda u svijetu MMA-a. Nakon što se proslavio u Japanu boreći se za Pride FC, prešao je u UFC da bi porazio moćnog Chucka Liddella i preuzeo titulu prvaka poluteške kategorije. Dijelio je oktogon s legendama poput Jona Jonesa, Glovera Teixeire i Lyota Machide te se s pravom može reći da je imao veliku karijeru, ali kad se odnosi jednom naruše, povratka na staro više - nema.

Linker
26. travanj 2024 13:36