UFC

Razočarani Kelvin Gastelum: 'Sramota me!'

Kelvin Gastelum
 screenshot
Treći poraz u nizu doživio je Kelvin Gastelum, no vjerojatno mu niti jedan nije ovako teško pao

Samo 78 sekundi proveo je Kelvin Gastelum u borbi protiv Jacka Hermanssona. Borbi koja ga je trebala vratiti među kandidate za napad na vrh srednje kategorije. Umjesto toga, doživio je poraz za koji može kriviti samo svoju vlastitu nesmotrenost. Iako se na podu nalazio u boljoj poziciji, odnosno na svom protivniku, Gastelum je imao veliku želju što se prije vratiti na noge te u tom pokušaju nije pazio pa je njegova noga završila u čvrstom zahvatu Skandinavca.

Nakon poraza u kojem nije uspio ništa pokazati, svjestan kako je pobjedu svom protivniku zapravo raširenih ruku poklonio, Gastelum se svojim pratiteljima obratio putem Twittera, uz raspoloženje kakvo nije bilo teško pretpostaviti.

"Uistinu me sramota. Ljudi, ispričavam se. Svom timu, svojoj obitelji, UFC-u, Dani Whiteu i Micku Maynarda. Mogu ti se dogoditi porazi u životu, no nikad ne smiješ biti zapravo poražen. Zapravo, potrebno je kroz poraze proći na način da se ne osjećaš poražen i da se iz toga možeš uzdići", napisao je.

Za pretpostaviti je kako se Kelvin ovim putem uistinu osjeća poraženim. Prvi od tri poraza u nizu doživio je u travnju prošle godine, nakon pet rundi sjajne borbe protiv Israela Adesanye, koja je odlučena tek u posljednjoj dionici. Nakon toga je u studenom poražen od Darrena Tilla u borbi koju su suci vrlo lako mogli bodovati u njegovu korist. Iz te dvije borbe nije nikako mogao izaći osramoćen. Nakon izvedbe protiv Hermanssona, nema sumnje kako je prepun kritika prije svega prema sebi samom.

Linker
17. svibanj 2024 11:41