UFC

Rob Font pretežak na vaganju; izgledao jako iscrpljeno

Rob Font

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Osim što je pao vagu i ostao bez dijela honorara, Rob Font je izgledao prilično iscrpljeno

Sutra, u subotu 30.travnja održava se UFC Vegas 53 event na kojem će se u glavnoj borbi večeri susresti Rob Font i Marlon Vera gdje će se pobjednik približiti prilici za napad na pojas bantam kategorije koji trenutno drži Aljamain Sterling.

Vagu su zadovoljili svi osim Roba Fonta koji je gornju granicu kategorije premašio za 1.13kg (2.5lbs), a na samom vaganju je izgledao prilično iscrpljeno. Ovo mu je prvi put u karijeri da je promašio vagu i srećom nije ostao bez borbe. Vera će dobiti određeni postotak od Fontovog honorara, a Fontu neće biti omogućeno niti da dobije ikakve bonuse. U slučaju da njihova borba bude proglašena borbom večeri, Veri će pripasti i Fontov bonus što bi ga u konačnici učinilo bogatijim za 100 tisuća dolara.

Rob Font je u svojoj posljednjoj borbi poražen od Josea Alda, a prije toga je bio u nizu od 4 pobjede. Marlon Vera s druge strane ima pobjede u posljednja 2 nastupa, a zajedničko s Fontom mu je to što je također izgubio od Josea Alda prije godinu i pol dana. Vera se etablirao kao jedan od najčvršćih boraca bantam kategorije, a trenutno je rangiran kao 8. bantamaš UFC-ovog rostera. Ukoliko pobjedi Roba Fonta mogao bi ući u top 5 boraca bantam kategorije što bi ga praktički dovelo na korak do naslova.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo teškaškog veterana Andreia Arlovskog koji je trenutno u nizu od 3 pobjede, a u posljednjih 6 nastupa samo je jednom poražen. Arlovski vi eventualnom pobjedom oborio neke rekorde, kao što su onaj po broju pobjeda unutar UFC-a, ali i po broju nastupa. Trenutno proživljava novu mladost, a čini se kako mu iskustvo ipak igra veliku ulogu u nastupima pošto je u posljednjim borbama pametnom taktikom rutinski nadjačao puno mlađe i energičnije protivnike.

Event se sastoji od ukupno 12 borbi od kojih će 6 biti u uvodnom dijelu programa, a 6 u glavnom dijelu. Gledajući imena ovo će biti jedan od slabijih evenata ove godine, ali često se baš takvi eventi pokažu kao prepuni akcije i atraktivnih završetaka. Rezultate vaganja pogledajte u nastavku.

UFC Vegas 53 - rezultati vaganja (u lb):

Glavni dio priredbe:

Rob Font (138.5) vs. Marlon Vera (136)

Andrei Arlovski (246) vs. Jake Collier (265)

Andre Fili (145.5) vs. Joanderson Brito (145.5)

Jared Gordon (155.5) vs. Grant Dawson (155.5)

Darren Elkins (145.5) vs. Tristan Connelly (146)

Krzysztof Jotko (186) vs. Gerald Meerschaert (185)

Preliminarni dio priredbe:

Alexander Romanov (236.5) vs. Chase Sherman (247)

Daniel Da Silva (125) vs. Francisco Figueiredo (125.5)

Gabriel Green (170.5) vs. Yohan Lainesse (169)

Natan Levy (155) vs. Mike Breeden (155.5)

Gina Mazany (126) vs. Shanna Young (125)

Tatsuro Taira (125.5) vs. Carlos Candelario ()

Linker
18. svibanj 2024 16:34