UFC

Robert Whittaker: ‘Ja sam najopasniji tip u diviziji, protivnicima oduzimam želju za borbom‘

Robert Whittaker vs. Marvin Vettori 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jednoglasnom sudačkom odlukom je pobijedio Vettorija

Robert Whittaker sinoć je pred pariškom publikom rutinski došao do nove pobjede. Nakon tri runde bio je bolji od Marvina Vettorija, a tom prilikom su mu sva suca dala sve tri runde te je samo jedan bodovao jednu od rundi u korist Talijana.

Whittaker je u ovu borbu ušao iz poraza od prvaka Israela Adesanye te je tražio povratak pobjedama što mu je i pošlo za rukom. Prije tog poraza imao je niz od tri uzastopne pobjede protiv Tilla, Cannoniera i Gasteluma, a sve to jednoglasnom sudačkom odlukom.

Na press konferenciji nakon priredbe Whittaker je govorio o svojim ambicijama u budućnosti i svom statusu u kategoriji:

‘‘Ja sam prijatelj napretka, samo želim ići naprijed. Još uvijek lovim to zlato. Uvijek sam tu negdje, samo uništavam koga god stave ispred mene sve dok ne dobijem novu šansu za to zlato‘‘, rekao je Whittaker.

‘‘Ja sam najopasniji lik u kategoriji. Israel je prvak, pobijedio me dvaput. Kapa dolje za to. On je doličan borac, stvarno jest. Mislim da je stilski odličan, ali i dalje mislim da sam najopasniji tip u diviziji jer pobjeđujem puno i činim da borci zamrze borbu. Ja uđem unutra i završim posao‘‘, nastavio je.

Dotaknuo se i sljedeće borbe: ‘‘Čujem tračeve da će se održati event u Australiji. Volio bih se boriti u svome dvorištu. Mislim da je to sljedeći potez za mene‘‘, zaključio je Whittaker.

Linker
18. svibanj 2024 12:28