UFC

Robert Whittaker o Prochazkinom stilu: ‘Izleda kao da će biti deklasiran, a onda pronađe način za pobjedu‘

Jiri Prochazka 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prochazka definitivno nikome nije lagan zadatak, upravo zbog te svoje nepredvidivosti i vrlo čudnog stila

Jiri Prochazka će ovoga vikenda dobiti novu priliku ponovno sjesti na tron poluteške kategorije, a istu stvar će pokušati učiniti i njegov protivnik, Alex Pereira. Pojas je trenutno bez vlasnika jer je Jamahal Hill isti napustio zbog ozljede, a isto je učinio i Jiri nakon svoje teške ozljede.

Prochazka je u UFC-u nastupio svega tri puta, te je sva tri puta i slavio. Jedna od njegovih najjačih karakteristika jest ta da uvijek uspije pronaći način da pobijedi, a upravo je to primijetio i Robert Whittaker:

‘‘Ovo će biti jako čupava borba. Ono, bit će luda iz mnogo razloga. Očito, Pereira je dosta jak na nogama u udaračkom dijelu. To smo vidjeli u njegovim borbama. Ima dužinu, ogroman doseg ruku. Također je jako visok, izgleda jako dobro u ovoj kategoriji. Ali Jiri, tek je on neobičan. Njega je jako teško pročitati, ali ga nije teško pogoditi. Nije ga uopće teško pogoditi. Vidjeli smo ga u dubokim vodama kada se borio protiv Teixeire‘‘, rekao je Whittaker za MMArcade.

‘‘Jiri je bio u dubokim vodama s Gloverom, primao je udarce, ali nije pao. Gloveru je bilo jako teško pročitati Jiria, ali uspijevao je pogađati velike udarce. Jiri ima tu nekakvu sposobnost da pronađe način za pobjedu u tim borbama. Djeluje kao da će ga deklasirati, a on pobijedi‘‘, dodao je.

Prochazka definitivno nikome nije lagan zadatak, upravo zbog te svoje nepredvidivosti i vrlo čudnog stila. Kako god, Whittaker je dobro detektirao da prima jako puno udaraca, a pitanje je koliko će se dugo moći boriti na taj način.

Linker
17. svibanj 2024 23:44