UFC

Robert Whittaker pojasnio razlog ‘Izzyjeve‘ loše izvedbe: ‘Nije imao lošu večer, Strickland ga je učinio lošim‘

Israel Adesanya (lijevo) i Robert Whittaker (desno)

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije pohvalio je Stricklandov odličan nastup

Nakon iznenađujuće pobjede Seana Stricklanda nad Israelom Adesanyom, mnoštvo je onih koji u svojim analizama tvrde da Israel Adesanya jednostavno nije pružio svoje najbolje izdanje, točnije, pružio je jedno od svojih najgorih izdanja.

Ranije danas prenosili smo vam izjavu Iana Garryja, a mladi Irac u MMA Houru istaknuo je kako bi ‘‘ona, prava‘‘ verzija ‘‘Izzyja‘‘ zasigurno porazila Seana Stricklanda.

‘‘Smatram da je ‘Izzy‘ više izgubio ovaj meč, nego što je Sean dobio meč. Dojam je kao da je ‘Izzyjev‘ strah od poraza nadjačao njegovu želju za pobjedom. Njegova efikasnost, količina udaraca i izbor udaraca nisu bili na elitnoj razini kao inače, a to je dalo Seanu Stricklandu i njegovoj neobičnosti dobru priliku da dođe do pobjede. Konstantnim pritiskom došao je do uspjeha. Odrade li revanš, mislim da nema šanse da ruka Seana Stricklanda bude podignuta na kraju meča. Pogledate li ponovno taj meč, zar je Sean učinio nešto elitno? Bacao je prednji direkt i imao je loše pokušaje ‘kickova‘. Dakle, nije bilo hrvanja, nije bilo kvalitetnih ‘kickova‘. Nastup se svodi na nekoliko dobrih udaraca i konstantni pritisak. Da je ‘Izzy‘ imao frekvenciju udaraca kakvu inače ima, pobijedio bi u tom meču.‘‘, između ostalog rekao je Garry.

Ovakve izjave možda su donekle i podcjenjivačke prema Seanu Stricklandu koji je odradio fantastičan posao. Istina da Adesanya nije izgledao dobro kao u nekim drugim mečevima, ali Robert Whittaker tvrdi da je upravo Strickland najzaslužniji za loše izdanje Israela Adesanye.

‘‘Strickland je imao odgovor za svaku ‘Izzyjevu‘ tehniku. Na svaku ‘Izzyjevu‘ vrlinu, Strickland je znao kako odgovoriti. Sjajno je sijekao kuteve u kavezu i držao se distance na kojoj nije morao brinuti o ‘Izzyjevim‘ ‘leg kickovima‘. Njegova obrana bila je na visokoj razini. Strickland je bio strpljiv i konstantno je tjerao ‘Izzyja‘ da se kreće unatrag, što je poprilično umarajuće za borca koji se tako kreće. Također, koliko je samo Strickland ostao konstantan od prve do posljednje sekunde. Iskreno, bio je to odlčan nastup Stricklanda.‘‘, objasnio je Whittaker u ‘‘MMArcade Podcastu‘‘.

Nakon takvog Adesanyinog nastupa, uistinu se nameće pitanje: je li Adesanya imao lošu večer ili je Strickland taj koji ga je učinio lošim. Vjerojatno se radi o kombinaciji svega toga, a revanš bi nam mogao puno otkriti. Naravno, mišljenja se također razilaze kad je u pitanju potencijalni revanš. Dana White rekao je kako će Adesanya vrlo vjerojatno dobiti priliku za instantni revanš, a mnoštvo je onih koji smatraju da priliku mora ponovno izboriti. Robert Whittaker nije se osvrtao na potencijalni revanš, ali je dodatno istaknuo kako je isključivo Strickland zaslužan za lošu izvedbu Israela Adesanya.

‘‘Vidim kako puno ljudi priča o tome da se Israel ‘isključio‘ u tom meču. Mislim da nije imao lošu večer, nego je tako izgledao jer ga je Sean ugasio. ‘Izzy‘ nije imao prostora za svoje lukave ‘kickove‘. Nije mu pružena prilika. Sean mu se postavio pred lice od početnog zvona.‘‘, zaključio je Robert.

Očito postoje određena razilaženja u analizama mnogobrojnih stručnjaka, a postoji ona mudra izreka koja govori ‘‘da je istina uvijek negdje u sredini‘‘.

Linker
18. svibanj 2024 08:15