UFC

Robert Whittaker se ispričao Makhachevu: ‘Nisam htio oduzeti ništa od njegove pobjede, tako je ispalo‘

Robert Whittaker

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Definitivno je velika pogreška reći da Makhachev nije zaslužan za tu pobjedu, nego da je ona samo plod pogreške Volkanovskog

Fenomenalnim nokautom je Islam Makhachev na UFC 294 priredbi prošloga mjeseca pobijedio prvaka perolake kategorije koji je u meč uskočio samo 10-ak dana ranije. Volkanovski si je tako zatvorio vrata statusu dvostrukog prvaka, barem dok je na tronu Islam Makhachev.

Puno je onih koji su ustvari za takav ishod okrivili isključivo Volkanovskog, oduzimajući Makhachevu tako sve zasluge za tu pobjedu. Jedan od takvih je bio i Robert Whittaker, koji se sada i ispričao za stvaranje takvog narativa.

‘‘Samo želim to spomenuti. Jako mi je žao ako sam umanjivao Islamove zasluge u toj pobjedi protiv Volkanovskog. To nije ono što sam pokušavao učiniti iako znam da je tako zvučalo. Iskreno mi je žao zbog toga, ali ne zbog vas, nego isključivo zbog Islama. Nisam htio da tako ispadne i da se tako osjeća. Nakon te emisije sam pitao voditelja jesam li bio pregrub prema Volkanovskom jer mislim da jesam‘‘, rekao je Whittaker za MMArcade Podcast.

‘‘Ja ne želim ništa oduzimati od Makhacheva, pogotovo jer se tako odlučio boriti protiv tipa koji mu je pružio tako težak meč prošli put. Nevjerojatno je kako se prilagodio i učinio prave promjene, uistinu je imao odličan nastup u tom meču‘‘, dodao je.

Definitivno je velika pogreška reći da Makhachev nije zaslužan za tu pobjedu, nego da je ona samo plod pogreške Volkanovskog. Islam je pokazao kako je sposoban prilagoditi se i popraviti svoje pogreške iz prošlog nastupa, a sve to protiv jednog fenomenalnog borca kao što je Volkanovski.

Linker
12. svibanj 2024 04:13