UFC

Robert Whittaker se zapitao: ‘Zanima me kako će se Adesanya boriti sa Stricklandom, mogao bi ga dovesti u probleme!‘

Robert Whittaker

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Istaknuo je neke stvari po kojima ravna svoju analizu

Robert Whittaker smatra da bi Sean Strickland mogao biti opasan protivnik Israelu Adesanyi. Strickland (27-5, 14-5 UFC) izaziva prvaka srednje kategorije Adesanyu (24-2, 13-2 UFC) u glavnom meču večeri UFC-a 2 93 9. rujna (deveti mjesec) u Qudos Bank Areni u Sydneyju.

Prema DraftKings-u , Strickland je veliki autsajder protiv Adesanye, koji je ogroman favorit. Ne daje previše ljudi priliku Stricklandu, ali Whittaker se pita može li Stricklandov pritisak smetati Adesanyi.

"Radoznao sam vidjeti kako Adesanya pristupa Seanovom stilu, jer je vrlo neuobičajen. Ima vrlo uspravan, ravan stav. Podložan je udarcima nogom, ali voli tu borbu pod pritiskom. Mislim da je Sean kojeg smo vidjeli u zadnjoj borbi vjerojatno najbolje odradio i pokazao kako opasan može biti. Mislim da je to vrlo opasan Strickland i jako me zanima može li taj Strickland učiniti nešto što može smetati u borbi protiv borca ​​kakav je Izzy.”

Strickland nije poznat po svojoj moći nokauta, ali njegov pritisak prema naprijed rezultirao je tehničkim nokautima u odnosu na Brendana Allena i Abusa Magomedova. Bivši prvak Whittaker kaže da Adesanya ne može olako shvatiti Stricklanda.

"Mislim da svaki srednjaš vrijedan svoje mase ima šansu za nokaut. Svatko od nas udara kao tona cigli. A zatim, kao što ste vidjeli u mojoj zadnjoj borbi (protiv Dricusa Du Plessisa), hrabrost i odlučnost u pravoj noći mogu učiniti velike stvari. Dakle, sa Seanom koji dolazi bez ičega za izgubiti i pomalo neortodoksan i takav kakav jest, njegov uspravan stav – viši je, pa mu je raspon ruku malo bolji, voli se boriti pod pritiskom i uz to, sve što smo vidjeli u njegovom posljednjem nastupu – da, ne bih isključio Seana za ovu borbu”, zaključio je.

Linker
11. svibanj 2024 15:16