UFC

Rockhold smatra da mu je Whittaker teži protivnik od Adesanye: ‘Lakše ga je kontrolirati‘

Luke Rockhold

 Screenshot (youtube, Submission Radio)
Nekadašnji prvak UFC-ove srednje kategorije uvjeren je da ima recept za savladati sadašnjeg prvaka

Iako se nije borio tri godine i trenutno je nerangiran, veliku medijsku pažnju Luke Rockhold uživa u posljednje vrijeme. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije vratit će se u kavez 20. kolovoza (osmi mjesec), a protivnik će mu biti Paulo Costa.

Pobijedi li Rockhold petorangiranog izazivača srednje kategorije, napravit će ekspresan skok u poretku. Rockhold je silno motiviran uoči povratka, a vjeruje kako može osvojiti i titulu prvaka, iako Israel Adesanya djeluje nedodirljivo unutar srednje kategorije.

‘‘Znam kako se boriti protiv Izzyja. On je težak protivnik. On je poput najkompliciranijih puzzlei u srednjoj kategoriji i tako je već dugo vremena. Mislim da je Whittaker najteži protivnik za mene u ovom trenutku, ali budem li se držao taktike protiv bilo kojeg od ovih tipova, borba je moja.‘‘, započeo je Luke za Submission Radio.

‘‘Israel je puno lakši protivnik za mene (puno lakši nego Whittaker). Ima dulje tijelo, lakši je za kontrolirati, ne može samo tako eksplodirati. Whittaker ima bolju obranu od hrvanja, teži je za pratiti po kavezu. Na papiru, djeluje mi kao nešto teži protivnik za mene.‘‘, objasnio je Rockhold.

Činjenica je da Rockhold puno priča o samom Adesanyi, a prije svega, čeka ga Paulo Costa. Rockhold pobjedu nije upisao od devetog mjeseca 2017. godine i prvo će morati dokazati da pripada vrhu, prije nego li počne razmišljati o eventualnom ‘‘title shotu‘‘.

Naravno, ako 37-godišnji Rockhold dođe u svom najbolju izdanju, srednja kategorija postat će bogatija za još jednog izazivača. Bilo bi to još jedno potrebno osvježenje toj kategoriji. Taman kad se činilo kao da je Adesanya počistio kategoriju, Alex Pereira isplivao je kao sljedeći izazivač. Pojavi li se sada i Rockhold u tim kombinacijama, kategorija postaje puno zanimljivijom. A ne zaboravimo i da Khamzat Chimaev ima ambicije u ovoj kategoriji, ali trenutno je fokusiran na velter kategoriju.

Linker
18. svibanj 2024 09:30