UFC

Roman Dolidze nakon velike ‘short notice‘ pobjede: ‘Chimaev će trebati top deset protivnika‘

Roman Dolidze

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Rekao da nije znao tko je Jack Hermansson kada su mu ga ponudili

Roman Dolidze ovog je vikenda uletio na ‘‘short notice‘‘ u borbu protiv rangiranog borca srednje kategorije Jacka Hermanssona te ga je pobijedio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Ovaj 34-godišnji Gruzijac do sada nije bio rangiran borac, ali pobjedom nad osmorangiranim Hermanssonom zasigurno će pronaći svoje mjesto na UFC-ovoj rang ljestvici srednje kategorije.

Trebao se Hermansson boriti protiv Dereka Brunsona protekle subote na UFC on ESPN 42 priredbi, no on je otkazao te je njegovo mjesto popunio Dolidze. Nakon odlične prve runde, u drugoj je uspio i završiti Hermanssona i doći do najveće pobjede do sada. Nakon nje je imao nešto reći i o Khamzatu Chimaevu:

‘‘Mislim da on više ne može skinuti na 77 kg i da će se boriti na 84. Tada će sigurno trebati rangiranog protivnika, mislim da je to dobra prilika za njega da dođe u top 10, a za mene bi bila odlična prilika boriti se protiv imena kao što je on‘‘, rekao je Dolidze za MMA Fighting.

‘‘Ja sam ovdje da se borim sa velikim imenima, znam da je ova igra takva. Ako se boriš protiv ‘no name‘ ljudi, i ti ćeš biti takav. Ako se boriš sa velikim imenima, i ti ćeš postati jedno. Zbog toga sam i ovdje. Ponudili su mi top 8 lika (Hermanssona) i uz svo poštovanje, nisam imao pojma tko je to. Naravno da sam spreman. Pitajte njega je li on spreman‘‘, zaključio je Dolidze.

Linker
28. travanj 2024 18:00