UFC

Rondu Rousey samo jedan meč može vratiti iz mirovine: ‘Borit ću se protiv nje gdje god ona želi‘

Ronda Rousey

 BAR/Backgrid UK/Profimedia
Jedna od najvećih MMA borkinja u povijesti još uvijek sanja o jednom meču

Koliko je samo Ronda Rousey bila popularna u MMA krugovima, negdje od početka 2013. godine pa sve do kraja 2015. godine. Bivša UFC-ova prvakinja bantam kategorije djelovala je nepobjedivo, a titulu prvakinje šest puta uspješno je obranila.

Radile su se razne usporedbe oko toga kako bi Ronda prošla u mečevima protiv muških boraca, spominjao se boksački obračun protiv Floyda Mayweathera i ''hype'' je neprestano rastao. Tome su ponajviše doprinosili poznati ''stvaratelji hypea'' poput Joe Rogana i Dane Whitea koji su vjerovali da je Ronda uistinu toliko moćna, a sama borkinja pridružila im se u svemu tome.

Krajem 2015. godine Holly Holm ugasila je Rondu Rousey ''high kickom'' u drugoj rundi, a samim time ugasila je i velik dio svog tog ''hypea''. Ronda se u kavez vratila krajem 2016. godine, ali Amanda Nunes pobijedila ju je nakon 48 sekundi i poslala ju je u mirovinu.

Kad su borilački sportovi u pitanju, Ronda je imala nekoliko kečerskih avantura, no njena MMA karijera je završena. Ipak, gostujući u Kurt Angleovom Showu, Ronda je otkrila kako postoji samo jedan meč koji ju može vratiti u kavez.

''Samo je jedna osoba, postoji samo jedna osoba zbog koje bih se vratila. To sam već milijun puta rekla, ne radi se o nečem novom. Vratila bih se zbog Gine Carano. Ona je razlog zašto sam se i počela boriti. Zbog nje sam znala da postoji mogućnost da postanem borkinja. Vječno ću joj biti zahvalna. Ako bi mi sutra ponudila meč u kategoriji do 205 'pounda', pristala bi i na to. Ne kažem da ona toliko teži. Čak da mi ponudi i meč u dvorištu, odradile bih to tamo. Nije me briga, borit ću se protiv Gine gdje god ona želi. Ali ukoliko ona to ne želi, ja ću samo ostaviti svoju ponudu na stolu. Neka zna da uvijek postoji mogućnost za to, ali ne planiram ju tjerati jer ju poštujem. Gina, hvala ti na svemu što si učinila.'', pojasnila je Ronda.

Inače, Gina Carano i Ronda Rousey trebale su se nekoć boriti pod okriljem UFC-a, a Carano je tvrdila kako su joj nudili jedan milijun dolara za pristanak na taj meč. Međutim, Carano je tražila šest mjeseci da uspije okupiti tim i pripremiti trening kamp, prije nego išta postane službeno. Dana White nije ispoštovao tu odluku i odmah nakon verbalnog dogovora, počeo je objavljivati vijest kako se Gina Carano definitivno vraća. Popularnoj borkinji to se nije svidjelo i ubrzo je došlo do prekida suradnje koja je tek uspostavljena.

Ronda je tako ostala bez svog meča iz snova, a Gina Carano nije se borila od 2009. godine i poraza od Cris Cyborg. To je ujedno i jedini poraz Gine Carano u njenoj karijeri, a odradila je ukupno osam MMA mečeva. Kasnije se posvetila glumačkoj karijeri.

Linker
29. travanj 2024 10:01