UFC

Rozenstruik preokrenuo borbu i nokautirao Overeema četiri sekunde prije kraja, Rothwell savladao Struvea

Rozenstruik vs. Overeem
 screenshot
Jairzinho Rozenstruik nastavio je svoj impresivni pobjednički UFC niz, ali uz pravu dramu. Samo četiri sekunde prije kraja borbe koju bi bodovno izgubio, on je uspio nokautirati Alistaira Overeema. Ben Rothwell je nokautirao Stefana Struvea, no teško može biti zadovoljan načinom na koji je do pobjede došao, a Aspen Ladd se vratila pobjedom prekidom protiv Yane Kunitskaye. Na programu su viđene čak dvije neodlučene borbe.

Alistair Overeem vrlo je pametno ušao u borbu protiv Jairzinha Rozenstruika. Držao je distancu i pogađao pojedinačne udarce, a onda u pravo vrijeme kretao na rušenje. Već prvu rundu pokazalo se kako će to biti dobra taktika, budući da je sredinom runde odveo borbu u parter gdje je imao veliku prednost. Ipak, nije uspio završiti borbu, iako se par puta otvarala dobra prilika. U drugoj rundi nastavlja Overeem jednako, no ovog puta Jairzinho ipak bolje brani pokušaje rušenja. No, nije Overeem imao ništa niti protiv klinča, gdje je također marljivo skupljao bodove. Uspio je Nizozemac u trećoj rundi doći do još jednog rušenja i polako je gradio svoj put prema pobjedi. Nakon što je čisto izgubio prve tri runde, Rozenstruik je shvatio da u posljednje dvije mora napraviti nešto više. Tako je uspio početkom četvrte uzdrmati Alistaira, no on se na vrijeme pokrio i ponovno preuzeo kontrolu, da bi krajem runde pogodio još nekoliko snažnih udaraca nakon kojih se mogao napuniti samopouzdanjem, svjestan da može nešto napraviti u posljednjih pet minuta.

Obojica su u posljednju rundu ušli umorni, no i dalje je Overeem držao stvari pod kontrolom, unatoč tome što je primao više udaraca. Činilo se da će pametnim kretanjem privesti borbu kraju, ali onda se dogodio veliki preokret, nešto čime nas ovaj sport zna nagraditi. Ulaskom u posljednjih deset sekundi, Surinamac je krenuo u još jedan napad. Dok se Overeem kretao unazad, prošao je lijevi direkt, a onda je na njega povezan desni kroše koji možemo okarakterizirati pravom bombom. Overeem istog trenutka završava na leđima, a Rozenstruik kreće slaviti pobjedu. Time je ostavio suca Miragliottu u zbunjujućoj situaciji, budući da se Overeem ustao na noge. No, nakon što je malaksalo i dezorijentirano krenuo hodati, Miragliotta je ipak došao do njega i prekinuo borbu. Nije to morao, mogao je pustiti da prođe vrijeme, a Rozenstruik bi onda na račun neiskustva ostao bez pobjede. Ovako se to ipak nije dogodilo te je "Surinamska zvijer" upisala četvrtu UFC pobjedu i time pokucala na vrata teškaškog Top 5 poretka.

Sunaslovna borba donijela je neodlučeni ishod duela Marine Rodriguez i Cynthije Calvillo. Borba kickboksačice protiv grapplerice prve je dvije runde donijela pokušaje Calvillo da borbu odvede na pod, u čemu je ova u nekoliko navrata i uspjela. No, najveći dio vremena proveden je na nogama gdje je Brazilka dominirala. Ipak, Calvillo se vratila u trećoj rundi rušenjem, a onda i s tri minute potpune dominacije na podu, uz veliki broj udaraca. Trajalo je to pune tri minute, da bi se Rodriguez uspjela tek pred kraj ustati na noge. No, dva suca smatrali su kako je parteraška dominacija Calvillo vrijedna rezultata 10-8, što ju je spasilo poraza.

Teškaška borba Bena Rothwella i Stefana Struvea donijela je puno akcije, ali i završnicu kakvu fanovi, ali niti borci nisu htjeli vidjeti. Struve je izgledao odlično, a posebno dobro pogađao je udarce nogama. Rothwell je izdržao puno toga, ali ofenzivno nije puno pružio. Prvi ključni trenutak borbe došao je u drugoj polovici prve runde, kad Ben pogađa Nizozemca u međunožje. Dolazi do prekida, nakon kojeg se Struve jedva uspio vratiti. Pogodio je u drugoj rundi i on Bena na isto mjesto, no malo slabije, da bi minutu i pol prije kraja druge dionice došlo do još jednog teškog udarca u Struveovo nezgodno područje. Iako je bio u teškim bolovima, on je ponovno odlučio nastaviti borbu, dok je Rothwellu oduzet bod. To je rezultiralo njegovim napadom te pobjedom par sekundi prije kraja runde. Struve očito nije u potpunosti bio spreman nastaviti te je pao nakon nekoliko snažnih aperkata. Rothwell nije bio sretan ovim načinom pobjede, no s obzirom na okolnosti nije mu bilo druge nego napasti te na kraju to kapitalizirati.

Aspen Ladd savladala je Yanu Kunitskayu prekidom početkom treće runde. Iako je uzela prve dvije, njen trener natjerao ju je na žestoki napad u posljednjoj, što je rezultiralo lijevim krošeom koji Ruskinju šalje na pod, a onda i ground n' poundom koji je borbu završio. Cody Stamman i Song Yadong odradili su drugu neodlučenu borbu na ovom programu, a do nje je došlo nakon oduzimanja boda Songu radi ilegalnog udarca. Ipak, suci su tu malo upleli svoje prste jer se činilo kako je Stamann napravio dovoljno za pobjedu. Ovako ga je taj negativni bod zapravo spasio poraza, koji nikako nije zaslužio. U prvoj borbi glavnog programa, Rob Font je na račun boksa savladao Rickyja Simona koji je imao uspjeha u svojim rušenjima, ali ne dovoljno efektno da njima i onime što napravi na podu neutralizira veliku prednost koju je Font stvarao na nogama.

Tim Means zatvorio je uvodni program pobjedom prekidom u prvoj rundi nad Thiagom Alvesom, Billy Quarantillo ugušio je Jacoba Killburna trokutom u drugoj rundi, dok je prava zvijezda priredbe bio Bryce Mitchell. On je savladao Matta Saylesa drugim twister zahvatom u UFC povijesti, izvevši "najbolniji submission" tijekom posljednje minute prve runde. Joe Solecki bio je bolji od Matta Wimana odlukom nakon tri runde, Virna Jandiroba ugušila je Mallory Martin u prvoj, dok je Makhmud Muradov u prvoj borbi priredbe savladao Trevora Smitha nokautom u posljednjoj minuti.

UFC on ESPN 7 - Rezultati

Jairzinho Rozenstruik def. Alistair Overeem - KO (R5 4:56)
Marina Rodriguez vs. Cynthia Calvillo - neodlučena borba
Ben Rothwell def. Stefan Struve - TKO (R2 4:57)
Aspen Ladd def. Yana Kunitskaya - TKO (R3 0:33)
Cody Stamann vs. Song Yadong - neodlučena borba
Rob Font def. Ricky Simon - jednoglasna sudačka odluka

Tim Means def. Thiago Alves - prisiljavanje na predaju (R1 2:38)
Billy Quarantillo def. Jacob Kilburn - prisiljavanje na predaju (R2 3:18)
Bryce Mitchell def. Matt Sayles - prisiljavanje na predaju (R1 4:20)
Joe Solecki def. Matt Wiman - jednoglasna sudačka odluka
Virna Jandiroba def. Mallory Martin - prisiljavanje na predaju (R2 1:16)
Makhmud Muradov def. Trevor Smith - KO (R3 4:09)

Linker
18. svibanj 2024 12:28