UFC

Santiago Ponzinibbio otkrio svoje planove za nastavak karijere: ‘Želim borbu na domaćem terenu prije mirovine!‘

Santiago Ponzinibbio

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
U njegovoj zadnjoj borbi izgubio je nokautom od Kevina Hollanda na UFC-u 287

Prije nego što zaključi svoju bogatu karijeru, Santiago Ponzinibbio želi se ponovno boriti na domaćem terenu. Veteran velter kategorije nada se da će UFC ponovno posjetiti Argentinu u budućnosti kako bi dobio priliku boriti se pred svojim ljudima.

“Naravno, to je moj san, to se uvijek spominje kad god imam priliku razgovarati s ljudima iz promocije i to mi je uvijek u planu, pa ćemo vidjeti kada će se stvari posložiti", rekao je Ponzinibbio.

Ponzinibbio (29-7, 11-6 UFC) je imao tu privilegiju prije gotovo pet godina na vrhuncu svojih najboljih UFC izdanja. Uspio je predvoditi UFC Fight Night 140 u Buenos Airesu protiv Neila Magnyja te ga je pobijedio nokautom i produžio tadašnji pobjednički niz na sedam. Iako sada ima 36 godina, Ponzinibbio je uvjeren da će dobiti još jednu priliku boriti se u Argentini.

"Učinit ćemo da se to dogodi na ovaj ili onaj način, imamo dovoljno vremena", rekao je Ponzinibbio.

U njegovoj zadnjoj borbi izgubio je nokautom od Kevina Hollanda na UFC-u 287, a to je bio poraz koji je anulirao prijašnji meč gdje je dobio nagradu za izvedbu večeri kada je pobijedio Alexa Morona nokautom u prosincu (12. mjesec).

“Istina je da to nije bio nokaut. Bio je to dramatičan pad, ali nisam bio nokautiran, mogao sam se nastaviti boriti. Kad sam ustao, rekao sam sucu da nisam nokautiran, volio bih da se borba nastavila."

“Dobro sam se borio. Bilo mi je ugodno. Napravio sam samo dvije pogreške, ali osim toga imao sam dobru kontrolu i dobro mi je išlo, ali ovo je MMA. Jedna sekunda može promijeniti sve.”

Što se tiče narednog perioda, Ponzinibbio bi se volio boriti što prije. Kaže da vrijedno trenira i čeka poziv UFC-a.

“Vidjet ćemo što mi UFC nudi, htio bih još dvije borbe ove godine", zaključio je.

Linker
11. svibanj 2024 15:28