UFC

Sean O‘Malley: ‘Moram biti pametan, neću se boriti jer mi je zagarantiran napad na titulu‘

Sean O‘Malley 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sterling i Cejudo bi se uskoro trebali boriti, tako da će O‘Malley vjerojatno čekati pobjednika tog meča

Sean O‘Malley je u desetom mjesecu ove godine na UFC 280 priredbe došao do najveće pobjede u svojoj karijeri, a podijeljenom sudačkom odlukom porazio je Petra Yana i uzeo mu mjesto prvog izazivača bantam kategorije. Rasprave oko te odluke traju i dalje, no odluka se ne može i neće promijeniti tako da je O‘Malley i dalje prvorangirani borac u svojoj kategoriji.

Na istoj priredbi titulu je obranio i Aljamain Sterling, a pobijedio je T.J. Dillashawa tehničkim nokautom. Kako za sada stvari stoje, sljedeći protivnik će mu biti Henry Cejudo koji se vraća iz mirovine, tako da će O‘Malley još pričekati prije napada na titulu. No, to ga ne sprečava da se aktivno sprema za tu borbu.

‘‘Ja samo treniram i postajem bolji. Znam da moram unaprijediti neke dijelove u parteru neovisno o tome borio se sa Sterlingom ili Cejudom. Obojica su odlični grappleri, tako da mi je u redu da još čekam na tu borbu. Doslovno samo grappling. To je sve što radim ovih dana, tako da mi je u redu pričekati nekoliko mjeseci i unaprijediti se.‘‘, rekao je O‘Malley u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Znao sam da ću biti u ovakvoj poziciji na vrhu kategorije. Uistinu nema smisla da se borim, garantiran mi je napad na titulu. Očito, tek trebaju najaviti Cejuda i Sterlinga, tako da sam ja u poziciji gdje moram biti pametan.‘‘, dodao je Sean.

Dakle, O‘Malleyja ćemo sljedeći puta u kavezu gledati kada se bude borio za titulu, osim ako mu u jednom trenutku ne dosadi čekati pa se predomisli.

Linker
19. svibanj 2024 14:57