UFC

Shevchenko vjeruje da Pena ima šanse protiv Nunes: ‘Ovo su neki novi izazovi za Amandu‘

Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko
 Canadian Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Otkako je krenula šampionska vladavina Amande Nunes, tek jedna borkinja uspjela ju je ugroziti

I dok u UFC-ovoj ženskoj slamka kategoriji konstantno imamo promjene na tronu te rijetko koja borkinja uspijeva obraniti titulu više od jednom, preostale kategorije obilježava dominantna vladavina. U muha kategoriji sve ispite bez problema rješava Valentina Shevchenko, dok je Amanda Nunes više nego nemilosrdna otkako je došla do titule bantam, a onda kasnije i perolake kategorije.

Zapravo, tek Valentina došla je blizu toga da je ugrozi, a mnogi smatraju kako je njihova borba iz rujna 2017. godine trebala pripasti njoj. I sama Shevchenko misli tako, no uspjela je to ostaviti iza sebe. Spustila se u muha kategoriju, u prosincu 2018. uzela titulu te ju već pet puta uspješno obranila.

Naravno da je Valentina nastavila pratiti događanja u ostalim divizijama pa tako je jako svjesna onoga što Nunes čeka u njenoj idućoj borbi, odnosno borbi protiv Julianne Pene koja će se održati 7. kolovoza na UFC 265 priredbi.

"Mislim da će to biti dobra borba, jako zanimljiva za pogledati. Sve ovisi o tome kakve će biti mentalna i fizička kondicija kod obje borkinje, no ja ju u startu smatram vrlo zanimljivom", rekla je Valentina u razgovoru za Middle Easy, dodavši prognozu Peninih šansi:

"Julianna itekako ima svojih prilika i mislim kako donosi nekoliko fizički izazova za Amandu, vjerojatno i puno grapplinga. To je ono što će ona napraviti, zar ne? Neće ostati stajati s Amandom i ispitivati koja posjeduje jači udarac. Mislim da to nikako nije njen plan, pogotovo jer ima puno prilika preko kojih može pronaći ključ pobjede. Ovo je MMA, nikad ne znate što se može dogoditi u bilo kojoj sekundi."

Valentina se borila i protiv Pene te ju je savladala u siječnju 2017. godine. Bila je to borba za izazivačicu, nakon koje je Valentina otišla prema spomenutoj borbi protiv Amande. Pena je inače dobila prvu rundu te borbe, ali krajem druge je kiksala i dozvolila polugu na ruci. Nakon toga je uzela pauza da bi postala majka te se vratila i izborila borbu za titulu.

Što se tiče Valentine i njenih planova, uvijek je zanimljivo čuti što misli o eventualnoj trećoj borbi protiv Nunes (prvu je čisto izgubila). Ona joj trenutno nije u planu.

"Vidim se i dalje u muha kategoriji. Ovo je moja kategorija, kategorija u kojoj namjeravam odraditi još puno stvari. Mislim da ću se vratiti na jesen, budući da planiram ljetno putovanje. Početak jeseni, a onda do kraja godine još jedna borba, s tim bih bila zadovoljna", zaključila je jedna od zapravo najaktivnijih borkinja u cijelom UFC-u, posebno ako gledamo samo na nositelje pojasa prvaka.

Linker
14. svibanj 2024 14:47