UFC

Sinoćnji UFC-ov event poseban je po nečemu što se nije dogodilo više od sedam godina

Kennedy Nzechukwu i Ion Cutelaba

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Prava je rijetkost da se UFC-u ovakve stvari dogode kad je u pitanju glavna borba večeri

Težak udarac za sinoćnji UFC Fight Night 215 event bilo je otkazivanje Derricka Lewisa koji je trebao nastupiti u glavnoj borbi večeri protiv Sergeyja Spivaka. ‘‘Black Beast‘‘ je imao problema s trbuhom i nakratko je završio u bolnici. Naravno da u takvom stanju nije mogao nastupiti, a Kennedy Nzechukwu i Ion Cutelaba iznenada su dobili priliku nastupiti u glavnoj borbi večeri.

Nzechukwu je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, a ‘‘main event‘‘ sinoćnje priredbe poseban je po tome što su se borila dvojica nerangiranih boraca. Još u izvještaju samog eventa spomenuli smo vam taj podatak, ali smo i naveli kako nismo sigurni kada se to posljednji put dogodilo.

Da vam ne ostanemo dužni, tu smo informaciju danas i provjerili. Nije bilo lako pronaći takav ‘‘main event‘‘, jer gotovo uvijek se radi o mečevima rangiranih boraca ili o mečevima između prvaka i visokorangiranog izazivača. ‘‘Kopanje‘‘ je otišlo sve do listopada (10. mjesec) 2015. godine i UFC Fight Night 76 eventa održanog u Dublinu.

Dustin Poirier i Joseph Duffy trebali su prvotno predvoditi taj event. Poirier je tada bio 13-rangirani izazivač lake kategorije, dok Duffy nije bio rangiran. Tri dana uoči eventa, Duffy je morao otkazati nastup jer je pretrpio potres mozga na sparingu koji je odradio ranije taj tjedan.

Stipe Miočić i Ben Rothwell bili su zakazani u sunaslovnoj borbi večeri. Stipe je u tom trenutku bio trećerangirani izazivač UFC-ove teške kategorije, a Rothwell je zauzimao sedmo mjesto. Taj meč također se nije dogodio, jer 10 dana uoči eventa Miočić je otkazao nastup zbog ozljede.

UFC-u nije preostalo puno opcija i u glavnoj borbi večeri borili su se Louis Smolka i Paddy Holohan. Niti jedan od njih dvojice nije tada bio rangiran u poretku UFC-ove muha kategorije. Smolka je slavio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi i nekoliko dana kasnije uskočio je u top 15, točnije na 13. mjesto u poretku izazivača. U trenutku održavanje borbe nije bio rangiran, kao niti njegov protivnik, a čekali smo sve do 19.11.2022. godine da se takav slučaj ponovi. Dakle, više od sedam godina je prošlo otkako se to posljednji put dogodilo.

Nadamo se da se UFC-u ovakve poteškoće neće događati u budućnosti, ali znate kako kažu: ‘‘Kad jednom smrkne, drugom svane‘‘, a sinoć je svanulo Kennedyju Nzechukwuu i Ionu Cutelabi, jer obojica su prvi put u karijeri nastupili u glavnoj borbi večeri na UFC-ovom eventu.

Linker
30. travanj 2024 13:37