UFC

Službeno najavljena nova sezona Ultimate Fightera, poznate i kategorije boraca

Conor McGregor, Dana White i Urijah Faber
 screenshot/TUF
29. sezona The Ultimate Fighter showa uskoro će se početi snimati

Nakon što je početkom 2019. godine započeo UFC-ov ugovor o emitiranju s ESPN televizijom, prekinuto je snimanje showa The Ultimate Fighter, koji se do tada emitirao u formatu dvije sezone od po 13 epizoda godišnje. Stara TUF kuća je prodana i sudbina showa bila je upitna. No, nakon što su fanovi cijelu 2019. i 2020. godinu ostali bez istog, on će se iduće godine ponovno emitirati.

13. studenog u Las Vegasu će se održati casting, a pozvani su borci bantam i srednje kategorije. Treneri za sada još uvijek nisu poznati, no uskoro će biti odabrani i objavljeni. Naime, nedugo nakon castinga trebalo bi krenuti snimanje. Borci će živjeti i trenirati u UFC-ovom APEX-u, gdje će se također održavati borbe. Zapravo, klasični format showa, gdje se borce kombinirano prati u treningu te u zajedničnom životu, neće se mijenjati.

Za sada je odlučeno snimanje tek te jedne sezone, no spominje se da bi se UFC mogao vratiti redovnom organiziranju showa, no da bi prešli s formata od dvije sezone na jednu sezonu godišnje. TUF se inače snima šest tjedana, ali je emitiranje određeno tako da jedna epizoda pokriva polovicu tjedne i završava s borbom koja je tim putem na rasporedu.

Linker
28. travanj 2024 22:08