UFC

Sterlingu se ne sviđaju izlike Dillashawa: ‘Meč bi isto završio i da mu rame nije iskočilo‘

Aljamain Sterling

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije smatra da je on i doveo Dillashawa do ozljede

Pomalo u sjeni ostalih mečeva s ‘‘main carda‘‘ ostao je nastup Aljamaina Sterlinga koji je ponovno obranio titulu prvaka u bantam kategoriji. Aljo je u sunaslovnoj borbi večeri na UFC 280 eventu pobijedio T.J. Dillashawa, a do pobjede je došao prekidom u drugoj rundi.

Sudac je prekinuo meč nako tri minute i 44 sekunde druge runde, nakon što je Sterling iz gornje pozicije uputio seriju udaraca u glavu Dillashawa. Već na samom početku borbe Dillashaw je prilikom jednog Sterlingovog rušenja ozlijedio lijevo rame. Iako su mu treneri između rundi vratili rame na svoje mjesto, bilo je vidljivo kako to nije u potpunosti pomoglo Dillashawu.

Doslovno jednom rukom borio se T.J., a na taj način nije imao šanse protiv borca kao što je Sterling. Na konferenciji za medije Sterling se osvrnuo na svoju pobjedu koju će neki osporavati zbog činjenice da se Dillashaw nes(p)retno ozlijedio na samom početku borbe.

‘‘Razumijem bol s kojom se morao nositi, ali on je odradio dvije operacije ramena dok je bio suspendiran. Ja sam ga srušio, a njegova ramena bila su na mjestu prije rušenja. Mislim da mu rame nije iskočilo prije kraja runde. Vjerujem da sam ja učinio da mu rame iskoči. On može govoriti što hoće, ali da mu rame i nije iskočilo, borba ne bi ništa bolje prošla po njega.‘‘, rekao je Sterling.

Dillashaw je nakon poraza otkrio kako mu se ovaj problem dogodio više puta tijekom trening kampa, ali Sterlinga očito nije briga za to. Aljo je dodao kako i on u svaki meč ulazi s određenim ozljedama, ali u slučaju poraza ne bi to koristio kao izliku.

‘‘Tražiti takve izlike samo govori o njegovoj osobnosti. To je bila prva stvar koje se dotaknuo. On želi to prikazati kao da mu je rame iskočilo samo od sebe. Mislim da sam ipak i ja imao nešto s tim.‘‘, dodao je Sterling.

Sterlingova vladavina u bantam kategoriji podosta je kontroverzna. Do titule je došao nakon što ga je Petr Yan prošle godine pogodio koljenom iz pozicije u kojoj to nije dozvoljeno. Ruski borac tada je diskvalificiran nakon što Sterling nije mogao nastaviti i Aljo se na taj način okitio pojasom. Titulu je prvi put branio u četvrtom mjesecu ove godine, a tijesnom i podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Yana.

Uslijedio je ovaj meč protiv Dillashaw u kojem se T.J. ozlijedio na samom početku, odnosno Sterling ga je ozlijedio svojim rušenjem. Neki će reći da Sterlinga mazi sreća, ali Aljo svoj posao uredno odrađuje i zasluženo je prvak te kategorije.

Linker
19. svibanj 2024 12:12