UFC

Steve Erceg teško namučio prvaka, ali nije uspio pobijediti: Pantoja slavio, a Ercega nazvao jednim od najboljih na svijetu

Alexandre Pantoja 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako nije uspio doći do titule, Erceg je dokazao kako pripada samom vrhu UFC-a

Tri pobjede u UFC-u i deseto mjesto na službenoj rang ljestvici muha kategorije, postigao je u ovih nešto više od godinu dana Steve Erceg. Zazivao je australski borac hrvatskih korijena meč protiv bivšega prvaka Brandona Morena, no umjesto toga je dobio prvaka Pantoju i pokušaj da osvoji titulu spomenute kategorije.

Fenomenalnim nokautom nad Mattom Schnellom u trećem mjesecu ove godine, Erceg je izborio priliku protiv prvaka Pantoje. Pantoji je ovo bio prvi nastup ove godine, a posljednji puta je nastupio u prosincu prošle godine kada je porazio Brandona Royvala i po prvi puta obranio svoju titulu. Kladionice su prednost davale, očekivano, prvaku, a kako se odvijao meč između njih dvojice, možete pročitati u nastavku ovog članka.

Snažnim ‘‘low kickom‘‘ Pantoja je otvorio meč, strašan pritisak stavio je na Ercega već u prvim sekundama borbe. Othrvao se Ercerg i zauzeo centar kaveza, a odličnom kombinacijom iz kontre pogodio je prvaka. Nastavio je Pantoja sa svojim pritiskom, zaletavao se na Ercega, a sredinom runde je došao i do rušenja. Pritisak se nastavio i u parteru, a na trenutak je Pantoja imao i leđa. Erceg se nekoliko puta pridigao na noge, no svaki put bi završio nazad na podu.

Pantoja je ponovno agresivno otvorio rundu, ovog puta je uz žicu pokušao rušiti Ercega. Odustao je i nastavio borbu na nogama. Pantoja je u potpunosti pustio ruke, a ubrzo ga je uspio srušiti na sredini kaveza. Prošao mu je i u ‘‘mount‘‘, no uspio se Steve iz toga izvući. Pokušao je i Steve doći do rušenja, ali bezuspješno. Erceg je nekoliko puta pogodio Pantoju čisto, tako da je prvak odlučio ići na hrvanje. Steve je obranio pokušaj rušenja, te je nastavio pogađati prvaka, ali Pantoja je do kraja runde došao do još jednog rušenja.

Steve je našao svoju distancu te je laktom često pogađao Pantoju. Prvakov pritisak je polako kopnio, ali je počeo bacati i udarce u tijelo Ercega. Sredinom runde Pantoja je uz žicu pokušao srušiti Ercega, no nije uspio. Obojica su pogodili odlične udarce, Erceg je laktom otvorio veliku posjekotinu na licu prvaka! Pantoja ga je uspio srušiti, ali je jako krvario. Uzeo je Pantoja leđa, no Steve je odlično uspio obraniti.

Četvrtu rundu Steve je otvorio nešto većim pritiskom na prvaka. Pokušao je rušiti, no nije uspio jer je to učinio pomalo sporo. Aperkatom i lijevim krošeom Erceg je pogodio prvaka, ponovno pokušao rušiti, ali ponovno bez uspjeha. Obojica su malo usporili krajem runde, a Pantoja je ipak izgledao nešto umornije. Erceg je uzeo četvrtu rundu.

U posljednju rundu Erceg je ušao izuzetno svjež, a uspio je srušiti prvaka u centru kaveza. Napravio je pogrešku i dao Pantoji prostora, a prvak je to iskoristio i sam došao do rušenja. Pantoja je imao leđa na nogama, pokušavao je srušiti Ercega iz te pozicije. Nije uspio, a Erceg se oslobodio i nastavio borbu na nogama. Još jednim laktom Erceg je otvorio još jednu posjekotinu na Pantojinom licu. Skoro je Erceg došao do još jednog rušenja, no neiskusno je dopustio prvaku da dođe u gornju poziciju.

Iako nije uspio osvojiti pojas, Steve je pošteno namučio prvaka. Pantoja je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, no Erceg se nema čega sramiti. U svom četvrtom UFC nastupu ovako namučiti prvaka je velika stvar, a s obzirom da ima 28 godina, on je definitivno budućnost ove kategorije. Dokazao je da pripada samom vrhu, a i Pantoji se može samo čestitati na velikoj pobjedi.

UFC 301 - Rezultati

Glavni dio

Alexandre Pantoja def. Steve Erceg via jednoglasnom odlukom sudaca (48-47 x2, 49-46)

Jose Aldo def. Jonathan Martinez via UD (30-27 x3)

Anthony Smith def. Vitor Petrino via sub (guillotine) (R1, 2:00)

Michel Pereira def. Ihor Potieria via first-round sub (RNC) (0:54)

Caio Borralho def. Paul Craig via second-round KO (2:10)

Preliminarni dio

Joanderson Brito def. Jack Shore via TKO (R2, 3:35)

Iasmin Lucindo def. Karolina Kowalkiewicz via jednoglasnom odlukom sudaca

Myktybek Orolbai def. Elves Brener via jednoglasnom odlukom sudaca (29-27 x3)

Drakkar Klose def. Joaquim Silva via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Mauricio Ruffy def. Jamie Mullarkey via first-round TKO (4:42)

Dione Barbosa def. Ernesta Kareckaite via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Ismael Bonfim def. Vinc Pichel via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3)

Alessandro Costa def. Kevin Borjas via second-round TKO (1:35)

Linker
13. svibanj 2024 23:14